Kipstoofje, alles uit één pan

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een gemakkelijk stoofje met kippendijen, groente en aardappeltjes gestoofd in bouillon en op smaak gemaakt met mosterd en wat crème fraîche voor een smaakvol en romig geheel.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles gesneden klaar. Bestrooi de schone en drooggedepte kippendijen royaal met peper en een snufje zout en bak ze in circa 5 minuten aan beide kanten mooi bruin in de olie. Haal ze uit de pan en zet opzij.
    1. kipdijfilet 300 g
    2. peper
    3. zout
    4. olie 1 el
  2. Stap 2 Fruit de ui 3 minuten in het aanhangde vet van de kip of voeg zo nodig een beetje extra olie toe.
    1. ui 1 st
  3. Stap 3 Voeg peen, prei en bleekselderij toe en bak al omscheppend enkele minuten mee.
    1. winterpeen 100 g
    2. prei 100 g
    3. bleekselderij 100 g
  4. Stap 4 Leg er de aardappel en kip bij en schenk er de bouillon overheen. Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje 20 minuten pruttelen.
    1. vastkokende aardappelen 350 g
    2. water 350 ml
    3. kippenbouillonblokje minder zout 1 st
  5. Stap 5 Verwijder de kip, laat de saus op wat hoger vuur wat inkoken.
  6. Stap 6 Roer er de crème fraîche en de mosterd door en proef. Voeg eventueel meer peper en een snufje zout toe.
    1. crème fraîche 50 g
    2. milde mosterd 1 el
  7. Stap 7 Leg de kip in de saus, laat goed mee verwarmen, bestrooi met wat bladpeterselie voor een groen en fris accentje en serveer.
    1. peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Dit is een stoofje, dat geheel kan worden voorbereid en naderhand opgewarmd. Wordt zelfs lekkerder wanneer de smaken de kans krijgen om in te trekken.

Schil de aardappeltjes als je dat lekkerder vindt.

Bind de saus eventueel met een maizenapapje of allesbinder.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 117 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 1 februari 2025

Tip

Dit is een stoofje, dat geheel kan worden voorbereid en naderhand opgewarmd. Wordt zelfs lekkerder wanneer de smaken de kans krijgen om in te trekken.

Schil de aardappeltjes als je dat lekkerder vindt.

Bind de saus eventueel met een maizenapapje of allesbinder.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 507 kcal
Vetten 25.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 10.3 g
Koolhydraten 48.8 g
waarvan suikers 8.7 g
Vezels 7.5 g
Eiwitten 21 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account