Deze lekkere knapperige koekjes zijn gemaakt van diepvries bladerdeeg. De bijna ontdooide plakjes bladerdeeg worden bestrooid met kaneel en suiker. Het deeg wordt van twee kanten naar elkaar opgerold en 15 minuten gebakken in de oven.
De koekjes blijven lang goed in een luchtdichte trommel.
Ook leuk om met kinderen te bakken.
De koekjes blijven lang goed in een luchtdichte trommel.
Ook leuk om met kinderen te bakken.
Deze kaneelvlinders zijn een lekkernij voor af en toe. Ze bestaan voornamelijk uit bladerdeeg, boter en suiker. Deze ingrediënten leveren veel verzadigd vet en suiker, maar weinig voedzame stoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen. Hoewel kaneel een gezonde specerij is, is de gebruikte hoeveelheid te klein om de koekjes een gezonde keuze te maken. Geniet er dus met mate van als een traktatie, maar zie het niet als een voedzaam tussendoortje.
Energie | 204 kcal |
---|---|
Vetten | 11.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.8 g |
Koolhydraten | 22 g |
waarvan suikers | 5.1 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 2.8 g |
Zout | 0.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept