Kaneelvlinders van bladerdeeg

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze lekkere knapperige koekjes zijn gemaakt van diepvries bladerdeeg. De bijna ontdooide plakjes bladerdeeg worden bestrooid met kaneel en suiker. Het deeg wordt van twee kanten naar elkaar opgerold en 15 minuten gebakken in de oven.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier
  • Scherp mes
  • Kwastje

Bereiding

  1. Stap 1 Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze een beetje ontdooien. (Helemaal ontdooid is moeilijker werken)
    1. diepvries bladerdeeg 4 plakjes
  2. Stap 2 Verwarm de oven voor op 200 graden hete-lucht,
  3. Stap 3 Plak de plakjes bladerdeeg in een vierkant tegen elkaar (zie foto). Strijk met een kwastje de gesmolten boter helemaal over het vierkant bladerdeeg.
    1. boter
  4. Stap 4 Strooi dan de suiker en het kaneelpoeder over het hele vierkant.
    1. suiker
    2. gemalen kaneel
  5. Stap 5 Rol het bladerdeeg van beide kanten tot aan het midden van het deeg naar elkaar toe (zie foto)
  6. Stap 6 Snij met een scherp mes plakjes van ongeveer 1/2 cm. het gerolde bladerdeeg.
  7. Stap 7 Leg de plakjes op een met bakpapier bekleed bakblik.
  8. Stap 8 Zet de bakplaat 15 tot 20 minuten (afhankelijk van je oven) in het midden van de voorverwarmde oven tot de koekjes een mooie goudbruine kleur hebben gekregen.
  9. Stap 9 Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Bewaar de afgekoelde koekjes in een luchtdichte trommel.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De koekjes blijven lang goed in een luchtdichte trommel.

Ook leuk om met kinderen te bakken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 80 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 28 januari 2025

Tip

De koekjes blijven lang goed in een luchtdichte trommel.

Ook leuk om met kinderen te bakken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 204 kcal
Vetten 11.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.8 g
Koolhydraten 22 g
waarvan suikers 5.1 g
Vezels 1 g
Eiwitten 2.8 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account