Licht pittige Aziatische kippensoep

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Kippenbouillon, paksoi, paprika, peen en rode peper zorgen samen voor een licht pittige Aziatische maaltijdsoep. Extra voedzaam en lekker door de toevoeging van Grote Garnalen en mihoen.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Soeppan

Bereiding

  1. Stap 1 Maak alle groente zoals beschreven schoon.
  2. Stap 2 Verwarm de bouillon zoals op de pot beschreven staat en voeg de juiste hoeveelheid water toe. Breng dit aan de kook.
    1. kippenbouillon 1 pot
  3. Stap 3 Voeg peen, paprika en de gember toe en kook dit zachtjes 10 minuten. Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud , laat uitlekken en snij klein.
    1. winterpeen 200 g
    2. paprika 0,5 st
    3. gember 4 cm
    4. mihoen 1 plak
  4. Stap 4 TOT ZOVER KUN JE DEZE SOEP VOORBEREIDEN
  5. Stap 5 Vlak voordat je aan tafel gaat verwarm je de bouillon met de kip , wortel en gember en paprika aan de kook.
  6. Stap 6 Voeg dan de rode peper, bosui, garnalen en paksoi toe.
    1. rode chilipeper 1 st
    2. bosui 3 st
    3. garnaal 200 g
    4. paksoi 1 st
  7. Stap 7 Niet meer koken, laat deze ingrediënten in de hete soep circa 5 minuten garen. Pers een halve citroen uit en voeg het sap toe aan de soep.
    1. citroensap 0,5 citroen
  8. Stap 8 Proef vooral de groente. Mocht je deze te rauw vinden, dan kun je de soep even laten koken.
  9. Stap 9 Verdeel de soep in diepe voorverwarmde kommen, garneer met een schijfje citroen en serveer met naanbrood, of een bol rijst of een dot mihoen in de soep.
    1. citroen 0,5 st
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Deze soep is echter ook heel geschikt als lunch of voorgerecht . Lekker met naanbrood.

* Door tijdgebrek heb ik gebruik gemaakt van een pot bouillon met kipstukjes. Voel je vrij om een kipfileetje te koken in kippenbouillon in plaats van een pot bouillon.

Lekker met mihoen of rijst voor wat meer body.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 135 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 28 januari 2025

Tip

Deze soep is echter ook heel geschikt als lunch of voorgerecht . Lekker met naanbrood.

* Door tijdgebrek heb ik gebruik gemaakt van een pot bouillon met kipstukjes. Voel je vrij om een kipfileetje te koken in kippenbouillon in plaats van een pot bouillon.

Lekker met mihoen of rijst voor wat meer body.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 293 kcal
Vetten 3.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.7 g
Koolhydraten 53.9 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 3.7 g
Eiwitten 11.2 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account