Kippenbouillon, paksoi, paprika, peen en rode peper zorgen samen voor een licht pittige Aziatische maaltijdsoep. Extra voedzaam en lekker door de toevoeging van Grote Garnalen en mihoen.
Deze soep is echter ook heel geschikt als lunch of voorgerecht . Lekker met naanbrood.
* Door tijdgebrek heb ik gebruik gemaakt van een pot bouillon met kipstukjes. Voel je vrij om een kipfileetje te koken in kippenbouillon in plaats van een pot bouillon.
Lekker met mihoen of rijst voor wat meer body.
Deze soep is echter ook heel geschikt als lunch of voorgerecht . Lekker met naanbrood.
* Door tijdgebrek heb ik gebruik gemaakt van een pot bouillon met kipstukjes. Voel je vrij om een kipfileetje te koken in kippenbouillon in plaats van een pot bouillon.
Lekker met mihoen of rijst voor wat meer body.
Deze Aziatische maaltijdsoep scoort goed dankzij de ruime hoeveelheid verschillende groenten zoals paksoi, paprika en wortel, die zorgen voor veel vitamines en vezels. De kip en garnalen leveren magere eiwitten, wat bijdraagt aan een voldaan gevoel. Het voornaamste aandachtspunt is het gebruik van kant-en-klare bouillon uit pot, die vaak veel zout bevat. De verse smaakmakers zoals gember, citroen en rode peper zijn een pluspunt en maken extra zout overbodig. Om de soep nog gezonder te maken, zou u kunnen kiezen voor zelfgemaakte of zoutarme bouillon.
Energie | 293 kcal |
---|---|
Vetten | 3.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.7 g |
Koolhydraten | 53.9 g |
waarvan suikers | 6 g |
Vezels | 3.7 g |
Eiwitten | 11.2 g |
Zout | 0.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept