Aziatisch gewokte ijsbergsla met frisse limoenrijst

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Kipfilet stukjes met rode peper, sjalot en knoflook en vervolgens de ijsbergsla erbij. De smaak komt van toevoeging van sesamolie, sojasaus en oestersaus. En vervolgens beslist niet langer wokken dan totdat de ijsbergsla iets geslonken is, maar zijn knapperigheid behoudt. Geserveerd met limoenrijst een zalige combinatie, snel en gemakkelijk.

  • Voorbereiding
    8 min
  • Bereiding
    12 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar en start vervolgens met het koken van de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
    1. basmati rijst 120 g
  2. Stap 2 Als de rijst staat te "wachten met deksel " na het afgieten, verhit dan de zonnebloem olie in de wok.
    1. zonnebloemolie 1 el
  3. Stap 3 Voeg de blokjes met peper bestrooide kip toe en bak ze al omscheppend in enkele minuten bruin.
    1. kipfilet 200 g
    2. peper
  4. Stap 4 Voeg rode peper, sjalot en knoflook toe en fruit even mee.
    1. rode chilipeper 1 st
    2. banaansjalot 1 st
    3. knoflook 1 teen
  5. Stap 5 Voeg de grof gesneden ijsbergsla toe aan de wok en bak al omscheppend. Voeg sojasaus, oestersaus en sesamolie toe en roerbak 3 minuten. Niet langer. De ijsbergsla moet iets knapperig blijven.
    1. ijsbergsla 0,5 krop
    2. sojasaus minder zout 2 el
    3. oestersaus 2 el
    4. sesamolie 1,5 el
  6. Stap 6 Roer het sap en de rasp van de limoen door de rijst en verdeel de rijst over 2 liefst voorverwarmde borden.
    1. limoen 1 st
  7. Stap 7 Verdeel er vervolgens de inhoud van de wok overheen.
  8. Stap 8 Garneer eventueel met verse koriander of bladpeterselie.
    1. koriander
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Dit gerecht is heel snel klaar. Belangrijk, om eerst de rijst te koken en alles schoon en gesneden klaar te zetten.

Lekker met wat verse koriander of peterselie, als je niet van koriander houdt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 149 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 23 januari 2025

Tip

Dit gerecht is heel snel klaar. Belangrijk, om eerst de rijst te koken en alles schoon en gesneden klaar te zetten.

Lekker met wat verse koriander of peterselie, als je niet van koriander houdt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 548 kcal
Vetten 20.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.8 g
Koolhydraten 60.1 g
waarvan suikers 4.4 g
Vezels 3.4 g
Eiwitten 30.8 g
Zout 3.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
26 januari 2025 om 11:17
Ik heb je recept meegenomen, lijkt me lekker

Dank je wel groeten Agnes
26 januari 2025 om 12:43
Hoi Agnes, is inderdaad erg lekker en bovendien gemakkelijk om te maken. Ik ben benieuwd naar jouw reactie als je het eens gemaakt hebt. Groetjes Lidy.