Garnalen met koriander en limoen

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit is een smaakvol gerecht dat snel te bereiden is. Het kan geserveerd worden met rijst, in taco's of als topping voor een salade. Het is dus een veelzijdige optie is voor een doordeweekse maaltijd.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Grote koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Breng de garnalen op smaak met komijn, peper en zout naar smaak.
    1. garnaal 750 g
    2. gemalen komijn 0,5 tl
    3. peper
    4. zout
  2. Stap 2 Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Stap 3 Voeg 1 theelepel olie toe aan de pan en voeg de helft van de garnalen toe. Bak ze zonder te bewegen ongeveer 2 minuten.
    1. extra vierge olijfolie 1 tl
  4. Stap 4 Draai de garnalen om en bak verder tot ze ondoorzichtig zijn. Ongeveer 1 minuut.
  5. Stap 5 Verplaats de garnalen naar een bord.
  6. Stap 6 Voeg de resterende theelepel olie en garnalen toe aan de pan en bak zonder te bewegen ongeveer 2 minuten.
    1. extra vierge olijfolie 1 tl
  7. Stap 7 Draai de garnalen om, voeg de knoflook toe en bak tot de garnalen volledig ondoorzichtig zijn. Ongeveer 1 minuut.
    1. knoflook 5 teentjes
  8. Stap 8 Doe de eerste lading garnalen terug in de pan, meng goed zodat de knoflook gelijkmatig verdeeld is en haal de pan van het vuur.
  9. Stap 9 Pers het limoensap over alle garnalen. Voeg de koriander toe, meng goed en serveer.
    1. limoensap 2 el
    2. koriander 4 el
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt ook verse bieslook gebruiken als je niet van koriander houdt.

Probeer ook eens basilicum of peterselie met citroensap voor een andere smaak.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 68 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 23 januari 2025

Tip

Je kunt ook verse bieslook gebruiken als je niet van koriander houdt.

Probeer ook eens basilicum of peterselie met citroensap voor een andere smaak.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 119 kcal
Vetten 3 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 2 g
waarvan suikers 0.5 g
Vezels 0 g
Eiwitten 19 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account