Orzo met romige geitenkaas & geroosterde paprika

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit snelle recept met orzo (risoni) is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke twist dankzij de romige geitenkaas die erdoorheen wordt geroerd. De milde smaak van geitenkaas met een licht zuurtje past perfect bij de mediterrane smaken in dit risotto-achtige gerecht. Ideaal voor als je weinig tijd hebt maar wel iets bijzonders op tafel wilt zetten!

  • Voorbereiding
    7 min
  • Bereiding
    13 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Garnering

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Grote koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een pan met water aan de kook. Voeg zout toe en kook de orzo tot die nog net niet beetgaar is.
    1. water
    2. zout
    3. orzo 250 g
  2. Stap 2 Voordat je afgiet zet je een half kopje van het pasta-kookwater apart. Giet af, spoel kort af onder de kraan en laat de orzo in de vergiet terwijl je de saus maakt.
  3. Stap 3 Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de ui toe en bak gedurende 2 minuten tot die zacht begint te worden.
    1. extra vierge olijfolie 2 el
    2. rode ui 1 st
  4. Stap 4 Voeg de knoflook en stukjes paprika toe. Bak nog eens 2 minuten tot de ui zacht is.
    1. knoflook 2 teentjes
    2. gegrilde rode paprika 1 pot
  5. Stap 5 Voeg de tomaten en olijven toe. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 5 minuten sudderen. Af en toe even roeren.
    1. passata 500 g
    2. zwarte olijven 75 g
  6. Stap 6 Voeg de gekookte orzo, peper, zout en het pasta-kookwater toe. Roer om te mengen. Voeg het grootste deel van de geitenkaas toe (bewaar wat voor garnering) en blijf roeren zodat het smelt.
    1. peper
    2. zout
    3. geitenkaas zacht 100 g
  7. Stap 7 Roer vlak voor het serveren de peterselie (of basilicum) erdoor. Verdeel over de borden.
    1. peterselie 1 el
  8. Stap 8 Kruimel de resterende geitenkaas erover en versier met extra basilicum. Eet smakelijk!.
    1. basilicum
    2. geitenkaas zacht
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Sla de basilicum niet over, het geeft een frisse smaak aan het gerecht.

Gebruik pasta-kookwater om de saus romiger te maken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 141 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 20 januari 2025

Tip

Sla de basilicum niet over, het geeft een frisse smaak aan het gerecht.

Gebruik pasta-kookwater om de saus romiger te maken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 452 kcal
Vetten 17 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 61 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 6 g
Eiwitten 16 g
Zout 3.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account