Hongaarse Goulash

(Nog geen beoordelingen)

Hongaarse Goulash is een heerlijke stoofpot van rundvlees met een rijke, gekruide bouillon. Serveer dit met een stuk brood om te dippen in de bouillon.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    1 uur 30 min
  • Totaal
    2 uur
Hongaarse Goulash
Traditionele Hongaarse goulash is eigenlijk meer een soep dan een stoofpot, en bevat essentiële ingrediënten zoals stukjes rundvlees, uien, rode paprika's en vaak aardappelen of dumplings.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt de boter en voeg ui toe in een grote pan. Bak tot de ui glazig is. Roer de karwijzaadjes en paprikapoeder erdoor en meng goed.
  2. Stap 2 Doe de bloem in een grote kom en haal het stoofvlees door de bloem, zodat het goed bedekt is. Voeg het vlees nu toe aan het uienmengsel en bak ongeveer 2 tot 3 minuten.
  3. Stap 3 Voeg langzaam ongeveer 60 ml van de runderbouillon toe om de bruine stukjes van de bodem van de pan los te maken. Voeg vervolgens de resterende bouillon, tomatenblokjes, aardappelen, wortels, peper en zout toe.
  4. Stap 4 Roer en breng aan de kook. Dek af en laat het dan ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees mals is.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 279 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 18 maart 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 427 kcal
Vetten 24 g
waarvan verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 26 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 5 g
Eiwitten 25 g
Zout 1.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account