Dit recept voor kung pao shrimp is een heerlijke mix van zoete en hartige smaken gecombineerd met malse garnalen, pinda's en gebakken groenten. Het gerecht is ideaal voor een snelle maaltijd en kan binnen 30 minuten op tafel staan. Lekker om te serveren met rijst.
Bewaar restjes tot 2 dagen in de koelkast in een luchtdichte verpakking. Verwarm ze opnieuw op laag vuur.
Garnalen kunnen snel te gaar worden. Ze zijn klaar als de garnalen ondoorzichtig worden met roze en rode tinten.
Bewaar restjes tot 2 dagen in de koelkast in een luchtdichte verpakking. Verwarm ze opnieuw op laag vuur.
Garnalen kunnen snel te gaar worden. Ze zijn klaar als de garnalen ondoorzichtig worden met roze en rode tinten.
Dit recept voor Kung Pao-garnalen scoort redelijk. De basis is erg gezond dankzij de ruime hoeveelheid groenten, zoals paprika en ui, die veel vezels en vitamines leveren. De garnalen zijn bovendien een goede bron van magere eiwitten. De saus is echter het zwakke punt van dit gerecht. De combinatie van sojasaus, hoisinsaus en oestersaus zorgt voor een zeer hoog zoutgehalte, terwijl de toegevoegde suiker en de sauzen zelf ook onnodig veel suiker aan het gerecht toevoegen. Hierdoor is het gerecht, ondanks de goede basis, minder in balans.
Energie | 245 kcal |
---|---|
Vetten | 15 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2 g |
Koolhydraten | 15 g |
waarvan suikers | 7 g |
Vezels | 3 g |
Eiwitten | 15 g |
Zout | 3.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept