Kung Pao Shrimp

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit recept voor kung pao shrimp is een heerlijke mix van zoete en hartige smaken gecombineerd met malse garnalen, pinda's en gebakken groenten. Het gerecht is ideaal voor een snelle maaltijd en kan binnen 30 minuten op tafel staan. Lekker om te serveren met rijst.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Saus
  2. Garnering (optioneel)

Benodigdheden

  • Wok
  • Steelpan

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de sojasaus, hoisinsaus, oestersaus, sesamolie en suiker in een kleine steelpan. Breng zachtjes aan de kook en verlaag dan het vuur om te laten sudderen.
    1. sojasaus 60 ml
    2. hoisinsaus 1 el
    3. oestersaus 2 el
    4. sesamolie 2 tl
    5. basterdsuiker 1 el
  2. Stap 2 Maak een papje van de maïzena en water. Voeg het papje toe aan de steelpan en laat sudderen totdat de saus begint in te dikken.
    1. maïzena 1 tl
    2. water 125 ml
  3. Stap 3 Verhit olijfolie in een wok op middelhoog vuur.
    1. olijfolie 2 el
  4. Stap 4 Voeg de groene en rode paprika's en de ui toe aan de hete olie. Roerbak 3-4 minuten.
    1. groene paprika 1 st
    2. paprika 1 st
    3. ui 1 st
  5. Stap 5 Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog eens 1-2 minuten.
    1. knoflook 3 teentjes
  6. Stap 6 Voeg de garnalen toe en roerbak 6-7 minuten.
    1. garnaal 300 g
  7. Stap 7 Voeg de ingedikte saus toe aan de wok en meng alles goed door elkaar en verwarm nog eventjes.
  8. Stap 8 Voeg de pinda's toe en roer om alles te bedekken. Haal van het vuur en serveer direct.
    1. pinda's 40 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Bewaar restjes tot 2 dagen in de koelkast in een luchtdichte verpakking. Verwarm ze opnieuw op laag vuur.

Garnalen kunnen snel te gaar worden. Ze zijn klaar als de garnalen ondoorzichtig worden met roze en rode tinten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 228 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 12 januari 2025

Tip

Bewaar restjes tot 2 dagen in de koelkast in een luchtdichte verpakking. Verwarm ze opnieuw op laag vuur.

Garnalen kunnen snel te gaar worden. Ze zijn klaar als de garnalen ondoorzichtig worden met roze en rode tinten.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 245 kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 15 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 3 g
Eiwitten 15 g
Zout 3.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account