Aspergerisotto

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Aspergerisotto is een heerlijk lentegerecht dat de frisse smaken van asperges en prei combineert met romige arboriorijst. Dit gerecht is perfect als een licht hoofdgerecht (3 tot 4 porties) of als bijgerecht (7 porties).

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote diepe koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de houtige uiteinden van de asperges af (ongeveer 2-5 centimeter) en snijd de asperges in stukken van 5 centimeter. Zet apart.
    1. groene asperges 500 g
  2. Stap 2 Verhit olijfolie in een grote diepe koekenpan op middelhoog vuur.
    1. olijfolie 2 el
  3. Stap 3 Voeg de gesneden sjalotten toe aan de pan en bak 1-2 minuten.
    1. sjalot 2 st
  4. Stap 4 Voeg de knoflook en gember toe en bak nog een minuut.
    1. knoflook 4 teentjes
    2. gember 1 tl
  5. Stap 5 Voeg de prei toe en kook nog eens 3-4 minuten terwijl je af en toe roert.
    1. prei 1 st
  6. Stap 6 Doe de arboriorijst erbij en bak al roerend 3-4 minuten.
    1. arboriorijst 330 g
  7. Stap 7 Breng op smaak met knoflookzout en citroenpeper. Roer om te mengen.
    1. knoflookzout 1 el
    2. citroenpeper 2 tl
  8. Stap 8 Voeg de witte wijn en bouillon toe en roer om te mengen. Breng zachtjes aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en kook 7-10 minuten tot het begint in te dikken.
    1. witte wijn 250 ml
    2. groentebouillon 725 ml
  9. Stap 9 Voeg de gesneden asperges toe en roer door. Kook onafgedekt 20-30 minuten, totdat het vocht is opgenomen en de risotto zacht is.
    1. groene asperges 500 g
  10. Stap 10 Garneer eventueel met Parmezaanse kaas en citroenrasp.
    1. parmezaanse kaasvlokjes
    2. citroenschil
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Bewaar restjes in een luchtdichte verpakking tot 4 dagen in de koelkast.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 68 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 10 januari 2025

Tip

Bewaar restjes in een luchtdichte verpakking tot 4 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 425 kcal
Vetten 7.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.1 g
Koolhydraten 70.4 g
waarvan suikers 4.3 g
Vezels 2.4 g
Eiwitten 7.9 g
Zout 5.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account