Pittige goulashsoep ook voor de slowcooker

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een lekkere volle en pittige maaltijdsoep met rundvlees, aardappel winterpeen, paprika en tomaten. De soep kun je in een soeppan of in je slowcooker bereiden.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    6 uur
  • Totaal
    6 uur 25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Grote soeppan of slowcooker

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de koekenpan en doe dit over in een soeppan of in de slowcooker.
    1. zonnebloemolie 2 el
    2. rundvlees 500 g
  2. Stap 2 Bak in het overgebleven vet de ui- en knoflooksnippers. Voeg de tomatenpuree, stukjes aardappel, winterpeen en de groene en rode paprikastukjes toe en bak dit alles ook een paar minuten mee. Doe alles over in de soeppan of de slowcooker.
    1. ui 2 st
    2. knoflook 3 tenen
    3. vastkokende aardappelen 3 st
    4. tomatenpuree 3 el
    5. winterpeen 1 st
    6. paprika 0,5 st
    7. groene paprika 0,5 st
  3. Stap 3 Doe de tomatenblokjes. paprikareepjes, 750 ml water en de bouillonblokjes erbij. Maak op smaak met de paprikapoeder(s) en de chili-vlokken.
    1. tomatenblokjes 400 g
    2. gegrilde rode paprika 1 pot
    3. water 750 ml
    4. runderbouillonblokje 3 st
    5. paprikapoeder 1 el
    6. paprikapoeder gerookt 0,5 tl
    7. chilivlokken
  4. Stap 4 Breng de soep aan de kook. Laat de soep plm. 2 tot 2,5 uur zachtjes koken in de soeppan of 6 tot 7 uur op low in de slowcooker.
  5. Stap 5 Proef de soep en voeg naar smaak eventueel nog wat zout, peper of een bouillontablet toe.
    1. peper
    2. zout
    3. runderbouillonblokje
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De soep is lekkerder als je de soep een dag tevoren maakt.

Je kunt deze soep heel goed invriezen.

De bereidingstijd is afhankelijk van de bereidingsmethode.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 420 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 6 januari 2025

Tip

De soep is lekkerder als je de soep een dag tevoren maakt.

Je kunt deze soep heel goed invriezen.

De bereidingstijd is afhankelijk van de bereidingsmethode.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 350 kcal
Vetten 9.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.4 g
Koolhydraten 38.8 g
waarvan suikers 11.7 g
Vezels 7.5 g
Eiwitten 30.6 g
Zout 4.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account