Romige paddenstoelensoep met boursin

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze fijne romige soep was het tweede voorgerecht van het oudejaars diner voor onze allerbeste vrienden. Gemakkelijk om te maken en heel erg smakelijk.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Soeppan
  • Staafmixer
  • Snijplank
  • Mes
  • Keukenpapier

Bereiding

  1. Stap 1 Veeg alle paddenstoelen met keukenpapier schoon en snij ze een of twee maal (naar gelang de grote) doormidden.
    1. gemengde paddenstoelen 500 g
  2. Stap 2 Smelt de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes zachtjes enkele minuten.
    1. ongezouten roomboter 25 g
    2. banaansjalot 3 st
  3. Stap 3 Voeg de paddenstoelen toe. Bak ze enkele minuten zachtjes mee.
  4. Stap 4 Neem circa 6 volle eetlepels uit de pan en zet apart voor de garnering.
  5. Stap 5 Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en kook de soep 10 minuten.
    1. water 750 ml
    2. runderbouillonblokje minder zout 1,5 st
  6. Stap 6 Pureer de soep met een staafmixer.
  7. Stap 7 Voeg de boursin cuisine toe en laat deze geheel oplossen.
    1. boursin cuisine 1 kuipje
  8. Stap 8 Proef en voeg zo nodig peper en eventueel een snufje zout toe.
    1. peper
    2. zout
  9. Stap 9 Schep de soep in mooie borden en garneer met de tijm, peterselie en de achter gehouden paddenstoelen.
    1. tijm 3 takjes
    2. krulpeterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van de iets kostbaardere gemengde paddenstoelen zijn kastanje champignons een prima alternatief.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 109 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 2 januari 2025

Tip

In plaats van de iets kostbaardere gemengde paddenstoelen zijn kastanje champignons een prima alternatief.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 302 kcal
Vetten 25.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 14.5 g
Koolhydraten 13.8 g
waarvan suikers 3.4 g
Vezels 2.2 g
Eiwitten 9 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
5 januari 2025 om 12:33
Hoi Cecile, ik ben zeer benieuwd . Onze gasten en ook wij :) hebben ervan gesmuld. Snel klaar en erg lekker. Groetjes en nog de allerbeste wensen voor 2025. Lidy.
Cecile
5 januari 2025 om 12:09
Goed idee Lidy! daar had ik nog niet aan gedacht om Boursin door de champignonsoep te doen. Ga ik binnenkort doen, laat je weten wat we ervan vonden.
5 januari 2025 om 12:35
Heel fijn om te horen Cecile. Ben benieuwd. Groetjes Lidy.