Kleine penne met een lekkere romige pestosaus met stukjes gerookte kipfilet en gedroogde tomaatjes. Daarna met een laagje geraspte kaas gratineren in de oven. Een geliefd recept in onze familie.
Gerookte kipfilet kun je zonder voorbereiding gebruiken in de pasta.
Hou je nog wat over van dit gerecht dan kun je dit invriezen. Uit de vriezer eerst laten ontdooien en in een heel dun laagje water in de koekenpan verwarmen. Het water wordt door de pasta opgenomen en je pasta smaakt als voorheen.
Liever niet opwarmen met olie of boter, want dan wordt de smaak minder.
Gerookte kipfilet kun je zonder voorbereiding gebruiken in de pasta.
Hou je nog wat over van dit gerecht dan kun je dit invriezen. Uit de vriezer eerst laten ontdooien en in een heel dun laagje water in de koekenpan verwarmen. Het water wordt door de pasta opgenomen en je pasta smaakt als voorheen.
Liever niet opwarmen met olie of boter, want dan wordt de smaak minder.
Dit pastagerecht scoort lager op de gezondheidsschaal, voornamelijk door het hoge gehalte aan verzadigd vet en zout. De combinatie van crème fraîche, geraspte kaas en pesto maakt de saus romig en smaakvol, maar tegelijkertijd calorierijk. Daarnaast dragen de gerookte kipfilet, kaas en pesto bij aan een relatief hoog zoutgehalte. Het gerecht is gebaseerd op witte pasta, die weinig vezels bevat, en er zijn nauwelijks groenten toegevoegd. Hierdoor mis je belangrijke vitamines en mineralen, wat dit een minder gebalanceerde maaltijd maakt.
Energie | 738 kcal |
---|---|
Vetten | 33.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 16 g |
Koolhydraten | 70.5 g |
waarvan suikers | 4.9 g |
Vezels | 3 g |
Eiwitten | 35.3 g |
Zout | 0.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept