Gegratineerde penne met gerookte kipfilet, gedroogde tomaatjes en basilicumpesto

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Kleine penne met een lekkere romige pestosaus met stukjes gerookte kipfilet en gedroogde tomaatjes. Daarna met een laagje geraspte kaas gratineren in de oven. Een geliefd recept in onze familie.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan of hapjespan
  • Vergiet
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak hierin de snippers sjalot en knoflook glazig. Voeg de crème fraîche hieraan toe en verwarm de crème fraîche op een lage warmtebron.
    1. olijfolie 1 el
    2. sjalot 1 st
    3. knoflook 2 teentjes
    4. crème fraîche 200 ml
  3. Stap 3 Meng de stukjes gerookte kipfilet, stukjes gedroogde tomaten, basilicum-pesto en oregano door de warme crème fraîche. Maak de saus op smaak met peper, zout en een paar druppels citroensap.
    1. gerookte kipfilet 300 gr
    2. zongedroogde tomaten in olie 4 st
    3. groene pesto 3 el
    4. gedroogde oregano 1 el
  4. Stap 4 Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat de beetgare pasta goed uitlekken in een vergiet. Doe de pasta over in een ovenschaal.
    1. penne 350 gr
  5. Stap 5 Meng de saus door de beetgare penne in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de pasta en zet de schaal plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
    1. geraspte kaas 75 gr
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gerookte kipfilet kun je zonder voorbereiding gebruiken in de pasta.

Hou je nog wat over van dit gerecht dan kun je dit invriezen. Uit de vriezer eerst laten ontdooien en in een heel dun laagje water in de koekenpan verwarmen. Het water wordt door de pasta opgenomen en je pasta smaakt als voorheen.

Liever niet opwarmen met olie of boter, want dan wordt de smaak minder.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 78 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 28 december 2024

Tip

Gerookte kipfilet kun je zonder voorbereiding gebruiken in de pasta.

Hou je nog wat over van dit gerecht dan kun je dit invriezen. Uit de vriezer eerst laten ontdooien en in een heel dun laagje water in de koekenpan verwarmen. Het water wordt door de pasta opgenomen en je pasta smaakt als voorheen.

Liever niet opwarmen met olie of boter, want dan wordt de smaak minder.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 738 kcal
Vetten 33.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 16 g
Koolhydraten 70.5 g
waarvan suikers 4.9 g
Vezels 3 g
Eiwitten 35.3 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account