Kaassoufflé

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Kaassoufflés zijn een geliefde Hollandse snack vol met smaak van kaas. Gepaneerd en goudbruin gefrituurd zijn deze snacks ideaal voor bij de borrel of gewoon als heerlijke hartige traktatie. Ze zijn eenvoudig thuis te maken en kunnen worden geserveerd met verschillende sauzen zoals chilisaus of ketchup.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Laat de bladerdeeg velletjes ontdooien.
  2. Stap 2 Vouw de plakjes kaas dubbel en leg op één helft van elk stukje bladerdeeg een plakje kaas.
  3. Stap 3 Vouw het bladerdeeg dubbel om het te sluiten. Druk de randen goed aan met een vork zodat de kaas er niet uit valt.
  4. Stap 4 Klop de eieren los in een kom.
  5. Stap 5 Breng het paneermeel op smaak met peper en zout en leg op een bord.
  6. Stap 6 Bestrijk elke kaassoufflé aan beide zijden met het geklopte ei.
  7. Stap 7 Bedek beide zijden met het gekruide paneermeel. Herhaal tot alle kaassoufflés gepaneerd zijn.
  8. Stap 8 Frituurpan: Verwarm tot 175 graden Celsius en frituur de kaassoufflés ongeveer 3 minuten. Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn en beginnen te bollen.
  9. Stap 9 Koekenpan: verwarm een beetje olie en bak de kaassoufflés ongeveer 2-3 minuten per kant tot het bladerdeeg gaat bollen en de buitenkant goudbruin is.
  10. Stap 10 Airfryer: verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius. Bestrijk de gepaneerde kaassoufflés met wat olie en bak gedurende 9-11 minuten. Halverwege omdraaien.
  11. Stap 11 Tot slot kun je ze ook in de oven bakken op 180 graden Celsius. Ongeveer 10 minuten. Voor het beste resultaat bestrijk je ze met wat olie voordat ze de oven in gaan.
  12. Stap 12 Serveer de kaassoufflés heet met een dipsaus naar keuze (chili saus of ketchup zijn populair).
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik goede kwaliteit kaas voor de beste smaak. Je kunt ook Zwitserse kaas gebruiken.

Je kunt een plakje ham aan de kaas toevoegen.

Frituren, bakken, oven of airfryer zijn allemaal opties voor het maken van een kaassoufflé.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 148 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 21 december 2024

Tip

Gebruik goede kwaliteit kaas voor de beste smaak. Je kunt ook Zwitserse kaas gebruiken.

Je kunt een plakje ham aan de kaas toevoegen.

Frituren, bakken, oven of airfryer zijn allemaal opties voor het maken van een kaassoufflé.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 309 kcal
Vetten 17.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.6 g
Koolhydraten 27 g
waarvan suikers 2.2 g
Vezels 1.2 g
Eiwitten 11 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account