Geroosterde Romanesco

(Nog geen beoordelingen)

Romanesco is een gek uitziende groente. Het is heerlijk wanneer je het roostert met kruiden. Romanesco wordt soms ook wel fractoli of groene torentjesbloemkool genoemd en heeft sterke gelijkenissen met bloemkool, maar onderscheidt zich door zijn geelgroene tint. De benaming 'Romanesco' vindt zijn oorsprong in de 16e-eeuwse Italiaanse beschrijvingen, waar het bekend stond als broccolo romanesco, wat letterlijk 'Romeinse broccoli' betekent.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min
Geroosterde Romanesco
Romanesco is beroemd om zijn fractale vorm en spiraalvormige toppen die een perfect wiskundig patroon volgen, bekend als de Fibonacci-reeks.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten.
  2. Stap 2 Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  3. Stap 3 Verdeel de Romanesco over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie; breng op smaak met zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder.
  4. Stap 4 Rooster in de voorverwarmde oven tot de Romanesco zacht is, ongeveer 15 tot 20 minuten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 176 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 17 januari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 69 kcal
Vetten 4 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 8 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 4 g
Eiwitten 3 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
23 mei 2024 om 16:43
Deze zin verloopt wat stroef !

Romanesco is een gek uitziende groente. Het is heerlijk wanneer je het roostert is met kruiden.
Wanner je het roostert met kruiden.... of wanneer het is geroosterd met kruiden.

Groetjes Lidy
23 mei 2024 om 17:02
Hoi Lidy,

Bedankt voor je oplettendheid! We hebben het aangepast.

Groetjes