Romanesco is een gek uitziende groente. Het is heerlijk wanneer je het roostert met kruiden. Romanesco wordt soms ook wel fractoli of groene torentjesbloemkool genoemd en heeft sterke gelijkenissen met bloemkool, maar onderscheidt zich door zijn geelgroene tint. De benaming 'Romanesco' vindt zijn oorsprong in de 16e-eeuwse Italiaanse beschrijvingen, waar het bekend stond als broccolo romanesco, wat letterlijk 'Romeinse broccoli' betekent.
Dit gerecht bestaat voornamelijk uit Romanesco, een groente rijk aan vitamines en vezels. Het wordt bereid met olijfolie, een bron van gezonde onverzadigde vetten, en kruiden. Roosteren is een gezonde bereidingswijze. Vanwege het hoge groentegehalte en de gezonde bereiding scoort dit recept nutritioneel zeer goed, mits er matig met zout wordt omgesprongen.
Energie | 69 kcal |
---|---|
Vetten | 4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1 g |
Koolhydraten | 8 g |
waarvan suikers | 4 g |
Vezels | 4 g |
Eiwitten | 3 g |
Zout | 0.2 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Romanesco is een gek uitziende groente. Het is heerlijk wanneer je het roostert is met kruiden.
Wanner je het roostert met kruiden.... of wanneer het is geroosterd met kruiden.
Groetjes Lidy