De "Echte" volgen een andere keer. Riefkeukskes of zoals onze Oosterburen zeggen......Reibekuchen zijn aardappelkoekjes in olie gebakken met kruiden. Heerlijk bij de warme maaltijd of als warm, hartig hapje tussendoor. Momenteel zie je op elke kerstmarkt wel mensen in een rij voor een kraampje staan om zo'n warme hartige snack te bemachtigen :)
Warm het lekkerste.
Handig om een koekje als proef te maken, zodat je kunt bepalen of er nog wat smaakmakers kunnen worden toegevoegd.
Serveer ze als bijgerecht bij de warme maaltijd of als snack met een dotje crème fraîche en wat bieslook. Of op een buffet.
Maak ze zo dun mogelijk.
Warm het lekkerste.
Handig om een koekje als proef te maken, zodat je kunt bepalen of er nog wat smaakmakers kunnen worden toegevoegd.
Serveer ze als bijgerecht bij de warme maaltijd of als snack met een dotje crème fraîche en wat bieslook. Of op een buffet.
Maak ze zo dun mogelijk.
Dit recept scoort een 4 omdat het, ondanks de aanwezigheid van groenten zoals aardappel en peen, in een ruime hoeveelheid olie wordt gebakken. Deze bereidingswijze voegt veel vet en calorieën toe. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van een aanzienlijke hoeveelheid witte bloem, wat de hoeveelheid vezels vermindert en voornamelijk 'lege' calorieën levert. Hoewel de verse kruiden en groenten pluspunten zijn, maakt de combinatie van bakken in olie en de witte bloem dit tot een gerecht dat je beter met mate kunt eten.
Energie | 545 kcal |
---|---|
Vetten | 17.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.7 g |
Koolhydraten | 80.4 g |
waarvan suikers | 7.5 g |
Vezels | 6.3 g |
Eiwitten | 16.6 g |
Zout | 0.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept