Dit Thais rundvlees heeft maar weinig ingrediënten en is verrassend smaakvol. Ondanks wat ketjap, vissaus, gember en knoflook en wat pit van gedroogde pepertjes is dit gerecht een explosie aan smaak. Puur het vlees en aan te vullen met groente en rijst naar keuze.
Heb je geen vissaus, dan kun je dat vervangen door sojasaus (groene dop) .
Sereh kun je vervangen door 2 theelepels vers geperst citroensap en ongeveer 1/2 theelepel geraspte zest van citroen.
Saus nog te dun? Voeg wat allesbinder of een maizenapapje toe.
Heb je geen vissaus, dan kun je dat vervangen door sojasaus (groene dop) .
Sereh kun je vervangen door 2 theelepels vers geperst citroensap en ongeveer 1/2 theelepel geraspte zest van citroen.
Saus nog te dun? Voeg wat allesbinder of een maizenapapje toe.
Dit rundvleesgerecht is een prima bron van eiwitten, ijzer en vitamine B12. Het gebruik van verse smaakmakers zoals gember, knoflook en chilipeper is ook een pluspunt. De gezondheidsscore wordt echter naar beneden gehaald door de hoeveelheid toegevoegde suikers uit de ketjap en het hoge zoutgehalte van zowel de ketjap als de vissaus. Omdat het recept zelf geen groenten bevat, hangt de uiteindelijke voedingswaarde sterk af van de toevoeging van een ruime portie groenten en volkoren rijst om er een volwaardige en gezonde maaltijd van te maken.
Energie | 287 kcal |
---|---|
Vetten | 17.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.7 g |
Koolhydraten | 10.6 g |
waarvan suikers | 6.4 g |
Vezels | 0.9 g |
Eiwitten | 22.2 g |
Zout | 3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept