Aziatische rijst met knapperig gebakken stukjes rookworst, paprika en lente-uitjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De knapperig gebakken stukjes rookworst, paprika en lente-ui vormen een heerlijke combinatie met de Aziatisch aangemaakte rijst. De pan ging tot de laatste kruimel leeg.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in water met een bouillontablet. Laat de rijst uitlekken en wat afkoelen.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukjes rookworst lichtbruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak mee tot glazig.
  3. Stap 3 Bak de stukjes paprika en lente-uitjes ook even mee.
  4. Stap 4 Doe de rijst erbij en maak alles op smaak met sambal, peper, zout, sojasaus en chilisaus. Proef en voeg eventueel nog wat toe volgens eigen smaak.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je zou hier ook fijn gesneden prei of champignons aan toe kunnen voegen.

De rijst kan ook goed worden ingevroren.

Wij hebben de rijst gegeten met mijn recept van de sambal-spruitjes.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 237 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 9 december 2024

Tip

Je zou hier ook fijn gesneden prei of champignons aan toe kunnen voegen.

De rijst kan ook goed worden ingevroren.

Wij hebben de rijst gegeten met mijn recept van de sambal-spruitjes.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 403 kcal
Vetten 13.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 59.8 g
waarvan suikers 10.9 g
Vezels 4.1 g
Eiwitten 10.2 g
Zout 6.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
13 december 2024 om 20:52
Dank je wel Agnes. Wij vonden het erg lekker. Ik hoop jij ook. Groetjes van Petra
12 december 2024 om 15:06
Heerlijk, meegenomen, dank je wel