Sambal spruitjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De spruitjes zijn beetgaar voorgekookt. Daarna gebakken in wat olie met een flinke lepel sambal badjak. Een aanrader.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een grote koekenpan zodat de spruitjes elkaar niet raken.
  2. Stap 2 Bak hierin de sjalotsnippers glazig.
  3. Stap 3 Bak de sambal badjak kort mee.
  4. Stap 4 Voeg de spruitjes eraan toe. Bak de spruitjes omscheppend zodat alle spruitjes met sambal zijn bedekt.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De spruitjes zijn lekker met rijst en een Aziatisch vleesgerecht.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 453 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 9 december 2024

Tip

De spruitjes zijn lekker met rijst en een Aziatisch vleesgerecht.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Voedzaam en pittig

Dit gerecht is een uitstekende manier om een flinke portie groenten te eten. Spruitjes zitten boordevol vezels, vitamine C en K, wat het een zeer gezonde basis maakt. De toevoeging van sambal zorgt voor veel smaak, maar let wel op de hoeveelheid zout die hierin zit, zeker in combinatie met het zout dat al in het kookwater is gebruikt. Ondanks dit kleine aandachtspunt voor het zout, is het een erg voedzaam en lekker bijgerecht dat helpt om aan je dagelijkse groente-inname te komen.

Energie 153 kcal
Vetten 7.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.8 g
Koolhydraten 19.5 g
waarvan suikers 5.4 g
Vezels 7.6 g
Eiwitten 6.8 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account