Borrelballetjes teriyaki met een pittige saus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Kleine rundergehaktballetjes, lekker pittig gekruid met o.m. teriyakisaus voor bij de borrel. De pittige saus bestaat uit mayonaise, kwark, sriracha en kruiden.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6
  1. Gehaktballetjes
  2. Pittige saus

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Kommetje voor de saus
  • Schaal om te serveren

Bereiding

  1. Stap 1 Meng het gehakt met de fijn gesneden lente-uitjes, peper, zout, losgeklopt ei, paneermeel, teriyakisaus en sambal oelek. Vorm hiervan kleine gehaktballetjes.
  2. Stap 2 Verhit beide oliesoorten in een grote koekenpan. Bak de gehaktballetjes hierin rondom bruin en gaar.
  3. Stap 3 Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Zorg dat er geen klontjes in zitten, Proef ! Voeg eventueel naar smaak nog één van de ingrediënten eraan toe.
  4. Stap 4 Garneer het sausje met wat gesnipperde lente-uitjes, Serveer de gehaktballetjes samen met de saus.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt de gehaktballetjes al een dag tevoren maken en koud of warm opdienen bij de borrel.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 147 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 8 december 2024

Tip

Je kunt de gehaktballetjes al een dag tevoren maken en koud of warm opdienen bij de borrel.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 247 kcal
Vetten 19.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.6 g
Koolhydraten 5.3 g
waarvan suikers 2.8 g
Vezels 0.5 g
Eiwitten 12.3 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account