Spiegeleitjes Speciaal Uit De Oven

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een ovenschaal wordt met ontbijtspek of bacon belegd. Het vijfde eitje losgeklopt met een scheutje kookroom, geknipte bieslook en wat peper uit de molen. Vier eitjes in de schaal en het losgeklopt eitje eroverheen. Kaas naar keus erover en de oven maakt het af. Zie tip betreffende de dooier.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Quicheschaal
  • Kommetje
  • Garde
  • Schaar

Bereiding

  1. Stap 1 Vet een quicheschaal goed in met boter.
  2. Stap 2 Leg de plakjes spek in de schaal.
  3. Stap 3 Tik 4 eitjes en laat ze in de schaal glijden.
  4. Stap 4 Klop het vijfde eitje met een scheut kookroom los en roer er de bieslook en peper naar smaak door en giet dit over de eitjes en het spek.
  5. Stap 5 Bestrooi de schaal met kaas naar keuze. (zoveel als nodig)
  6. Stap 6 Zet de schaal voor 20 minuten in het midden van de oven, die voorverwarmd is op 200 graden.
  7. Stap 7 Garneer de schaal met extra bieslook en peterselie. Serveer eventueel met een schaaltje rauwkost. Bijvoorbeeld een kom vol gezondheid.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Kijk zelf even hoe "hard" je de dooier wil hebben. Dan mag het gerecht minder lang in de oven, als de kaas maar een lekker bruin kleurtje gekregen heeft.

Lekker als hoofdgerecht bij een broodje een geroosterde boterham met soep vooraf en een toetje na.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 148 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 3 december 2024

Tip

Kijk zelf even hoe "hard" je de dooier wil hebben. Dan mag het gerecht minder lang in de oven, als de kaas maar een lekker bruin kleurtje gekregen heeft.

Lekker als hoofdgerecht bij een broodje een geroosterde boterham met soep vooraf en een toetje na.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 473 kcal
Vetten 37.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 13.7 g
Koolhydraten 1.4 g
waarvan suikers 0.5 g
Vezels 0.2 g
Eiwitten 30.9 g
Zout 2.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account