Koolraapschotel met shiitake. Smullen uit de oven.

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een verrukkelijke koolraap-schotel. Zo vindt iedereen koolraap lekker. Blokjes beetgare koolraap en aardappel gemengd met gebakken shiitake, tijm, knoflook, rode peper en gembersiroop. Afgedekt met plakjes ontbijtspek en daarna gebakken in de oven.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Pannen
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Kook de blokjes koolraap en blokjes aardappel afzonderlijk beetgaar in water met zout. Laat uitlekken in een vergiet en doe de koolraap en de aardappel over in een ovenschaal.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de shiitake-paddenstoelen beetgaar en lichtbruin. Bak knoflook, tijm en rode peper even mee. Maak op smaak met een klein beetje nootmuskaat, peper en zout.
  3. Stap 3 Meng de shiitake, knoflook, tijm en rode peper door de koolraap. Maak op smaak met gembersiroop en de sojasaus.
  4. Stap 4 Dek de ovenschaal af met plakjes ontbijtspek (zie foto).
  5. Stap 5 Zet de schaal plm. 25 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven tot de spek mooi goudbruin is gebakken.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Hou je niet van gembersiroop voeg dan dezelfde hoeveelheid vloeibare honing toe aan het gerecht.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 210 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 30 november 2024

Tip

Hou je niet van gembersiroop voeg dan dezelfde hoeveelheid vloeibare honing toe aan het gerecht.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 658 kcal
Vetten 33.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.8 g
Koolhydraten 76.3 g
waarvan suikers 19.2 g
Vezels 13.1 g
Eiwitten 17.9 g
Zout 3.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
3 december 2024 om 15:51
Lekker Petra. Ik heb het recept meegenomen, zo lijkt het me ook lekker, Wij eten regelmatig koolraap.
Groeten Agnes
4 december 2024 om 13:22
Dank je wel Agnes. Wij vonden dit heel erg lekker. Wij zijn echt dol op koolraap. Groetjes Petra.