Een verrukkelijke koolraap-schotel. Zo vindt iedereen koolraap lekker. Blokjes beetgare koolraap en aardappel gemengd met gebakken shiitake, tijm, knoflook, rode peper en gembersiroop. Afgedekt met plakjes ontbijtspek en daarna gebakken in de oven.
Hou je niet van gembersiroop voeg dan dezelfde hoeveelheid vloeibare honing toe aan het gerecht.
Hou je niet van gembersiroop voeg dan dezelfde hoeveelheid vloeibare honing toe aan het gerecht.
Deze koolraapschotel heeft een goede basis dankzij de groenten zoals koolraap en shiitake, die vezels en vitamines leveren. De aardappelen zorgen voor de nodige koolhydraten. Het gerecht krijgt echter een lagere score door het gebruik van ontbijtspek, wat veel verzadigd vet en zout toevoegt. Daarnaast verhogen de gembersiroop en de sojasaus respectievelijk het suiker- en zoutgehalte van de maaltijd. Hierdoor is het een smakelijk gerecht dat redelijk gezond is, maar met een paar aanpassingen, zoals het weglaten van de spek, een stuk gezonder zou kunnen zijn.
Energie | 658 kcal |
---|---|
Vetten | 33.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 7.8 g |
Koolhydraten | 76.3 g |
waarvan suikers | 19.2 g |
Vezels | 13.1 g |
Eiwitten | 17.9 g |
Zout | 3.1 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Groeten Agnes