De kipfilet wordt vooraf gemarineerd in een lekkere marinade met sojasaus, sherry, knoflook, gemberwortel en Spaanse peper. Daarna gebakken met prei, waarna de marinade weer wordt toegevoegd.
In plaats van Spaanse peper kun je ook sambal oelek gebruiken.
Lekker bij mijn gebakken rijst met taugé en prei.
In plaats van Spaanse peper kun je ook sambal oelek gebruiken.
Lekker bij mijn gebakken rijst met taugé en prei.
Dit gerecht krijgt een score van 6 omdat het een goede basis heeft van magere kipfilet en verse smaakmakers zoals gember, knoflook en Spaanse peper. Echter, de saus bevat relatief veel zout door de combinatie van sojasaus en toegevoegd zout, en ook toegevoegde suiker in de vorm van honing. De hoeveelheid groenten is wat aan de lage kant voor een volledige maaltijd. Door meer groenten toe te voegen en te matigen met het zout en de honing, zou dit gerecht een stuk gezonder worden.
Energie | 385 kcal |
---|---|
Vetten | 18 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.2 g |
Koolhydraten | 16.9 g |
waarvan suikers | 8.5 g |
Vezels | 0.8 g |
Eiwitten | 35.4 g |
Zout | 2.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept