Pittige Chinese kipfilet uit Szechuan in gon-bao-saus

(Nog geen beoordelingen)

De kipfilet wordt vooraf gemarineerd in een lekkere marinade met sojasaus, sherry, knoflook, gemberwortel en Spaanse peper. Daarna gebakken met prei, waarna de marinade weer wordt toegevoegd.

  • Voorbereiding
    1 uur
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    1 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Kom of bakje voor de marinade
  • Koekenpan
  • Zeef

Bereiding

  1. Stap 1 Maak een marinade van de sojasaus, sherry, zout, peper, honing en maïzena.
  2. Stap 2 Laat de blokjes kipfilet hierin ongeveer 1 uur marineren.
  3. Stap 3 Haal de kip uit de marinade. Laat de kipfilet wat uitlekken. Bewaar de marinade.
  4. Stap 4 Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de uitgelekte kip hierin rondom bruin. Voeg prei en knoflook toe en bak even mee.
  5. Stap 5 Doe de overgebleven marinade bij de kip en laat de kip nog plm. 3 minuten zachtjes sudderen.
  6. Stap 6 Proef de kip en voeg eventueel nog wat kruiden toe.

Tip

In plaats van Spaanse peper kun je ook sambal oelek gebruiken.

Lekker bij mijn gebakken rijst met taugé en prei.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 63 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 28 november 2024

Tip

In plaats van Spaanse peper kun je ook sambal oelek gebruiken.

Lekker bij mijn gebakken rijst met taugé en prei.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 385 kcal
Vetten 18 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.2 g
Koolhydraten 16.9 g
waarvan suikers 8.5 g
Vezels 0.8 g
Eiwitten 35.4 g
Zout 2.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account