Ik heb de Basmatirijst vooraf gekookt. Wat laten afkoelen en daarna gebakken met wat prei en taugé. Heerlijk bij een Aziatisch hoofgerecht.
De rijst is het lekkerst als die een beetje afgekoeld is. De rijst mag echt bakken en een beetje lichtbruin worden. Het klontje boter aan het einde zorgt voor een heerlijke romige smaak.
Lekker bij mijn pittige Chinese kipfilet uit Szechuan in gon-bao-saus.
De rijst is het lekkerst als die een beetje afgekoeld is. De rijst mag echt bakken en een beetje lichtbruin worden. Het klontje boter aan het einde zorgt voor een heerlijke romige smaak.
Lekker bij mijn pittige Chinese kipfilet uit Szechuan in gon-bao-saus.
Dit bijgerecht met gebakken rijst scoort gemiddeld op de gezondheidsschaal. De aanwezigheid van prei en taugé is een pluspunt, maar er zijn ook enkele aandachtspunten. Het gerecht wordt gemaakt met witte rijst, wat minder vezels bevat dan zilvervliesrijst. De grootste zorg is echter het hoge zoutgehalte; de combinatie van een bouillontablet, extra zout en worcestersaus of maggi levert veel natrium op. Tot slot voegt het klontje boter op het einde extra verzadigd vet toe. Met een paar aanpassingen, zoals het gebruik van zilvervliesrijst, zoutarme bouillon en meer groenten, zou het gerecht een stuk gezonder zijn.
Energie | 540 kcal |
---|---|
Vetten | 25.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 8 g |
Koolhydraten | 70.2 g |
waarvan suikers | 1.5 g |
Vezels | 1.5 g |
Eiwitten | 8.9 g |
Zout | 3.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept