Gebakken rijst met taugé en prei

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Ik heb de Basmatirijst vooraf gekookt. Wat laten afkoelen en daarna gebakken met wat prei en taugé. Heerlijk bij een Aziatisch hoofgerecht.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in water met een bouillontablet.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de rijst. De rijst mag een beetje kleur krijgen. Bak de prei en de taugé kort mee. De groenten moeten knapperig blijven.
  3. Stap 3 Maak de rijst op smaak met peper, zout, worcestersaus of maggi-aroma.
  4. Stap 4 Doe een klein klontje boter door de rijst. Dat verhoogt de smaak.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De rijst is het lekkerst als die een beetje afgekoeld is. De rijst mag echt bakken en een beetje lichtbruin worden. Het klontje boter aan het einde zorgt voor een heerlijke romige smaak.

Lekker bij mijn pittige Chinese kipfilet uit Szechuan in gon-bao-saus.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
430 recepten
  • Donateur
  • 855 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 28 november 2024

Tip

De rijst is het lekkerst als die een beetje afgekoeld is. De rijst mag echt bakken en een beetje lichtbruin worden. Het klontje boter aan het einde zorgt voor een heerlijke romige smaak.

Lekker bij mijn pittige Chinese kipfilet uit Szechuan in gon-bao-saus.

Voedingswaarden

Per portie
5 / 10
Let op het zout

Dit bijgerecht met gebakken rijst scoort gemiddeld op de gezondheidsschaal. De aanwezigheid van prei en taugé is een pluspunt, maar er zijn ook enkele aandachtspunten. Het gerecht wordt gemaakt met witte rijst, wat minder vezels bevat dan zilvervliesrijst. De grootste zorg is echter het hoge zoutgehalte; de combinatie van een bouillontablet, extra zout en worcestersaus of maggi levert veel natrium op. Tot slot voegt het klontje boter op het einde extra verzadigd vet toe. Met een paar aanpassingen, zoals het gebruik van zilvervliesrijst, zoutarme bouillon en meer groenten, zou het gerecht een stuk gezonder zijn.

Energie 540 kcal
Vetten 25.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 8 g
Koolhydraten 70.2 g
waarvan suikers 1.5 g
Vezels 1.5 g
Eiwitten 8.9 g
Zout 3.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account