Pasta met spinaziepesto

(Nog geen beoordelingen)

Op zoek naar een snel gerecht vol groen? Deze heerlijke sappige pasta met spinaziepesto is zeker een favoriet, zelfs bij de kieskeurige eters.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Blender of hakmolen
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een grote pan water met zout aan de kook.
  2. Stap 2 Voeg de pasta toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Stap 3 Terwijl de pasta kookt, maak je de spinaziepesto.
  4. Stap 4 Bewaar ongeveer 175 milliliter van het kookwater wanneer de pasta klaar is.
  5. Stap 5 Giet de pasta af met een vergiet, doe de pasta terug in de pan, voeg de spinaziepesto en een beetje van het gereserveerde pastawater toe.
  6. Stap 6 Gebruik net genoeg water om de pasta sappig te maken.
  7. Stap 7 Meng alles totdat het goed bedekt is met de pesto.
  8. Stap 8 Serveer direct met extra geraspte Parmezaanse kaas of geroosterde pijnboompitten.

Tip

Je kunt elke gewenste pastasoort gebruiken voor dit recept, maar het werkt goed met korte pasta zoals penne of fusilli, of lange pasta zoals spaghetti of tagliatelle.

Als je iets extra's wilt toevoegen gaat deze pasta goed samen met toevoegingen zoals gegrilde kip, garnalen of verse groenten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 67 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 28 november 2024

Tip

Je kunt elke gewenste pastasoort gebruiken voor dit recept, maar het werkt goed met korte pasta zoals penne of fusilli, of lange pasta zoals spaghetti of tagliatelle.

Als je iets extra's wilt toevoegen gaat deze pasta goed samen met toevoegingen zoals gegrilde kip, garnalen of verse groenten.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 480 kcal
Vetten 21.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.2 g
Koolhydraten 60 g
waarvan suikers 2.5 g
Vezels 3.4 g
Eiwitten 13.8 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account