Spinaziepesto

(Nog geen beoordelingen)

Spinaziepesto is een heerlijke en veelzijdige saus die boordevol groene smaken zit. Gemaakt van verse spinazie en basilicum, aangevuld met pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie. Het is een geweldige manier om extra groenten in je maaltijd te verwerken. Lekker bij pasta, pizza, of als smeersel op brood.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Totaal
    5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Blender of hakmolen

Bereiding

  1. Stap 1 Plaats alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een hakmolen of blender.
  2. Stap 2 Maal tot het is fijngehakt. Giet langzaam de olie erbij en maal tot de gewenste consistentie.
  3. Stap 3 Voor een gladdere textuur kun je een beetje water toevoegen.
  4. Stap 4 Proef de pesto en pas de kruiden aan indien nodig.
  5. Stap 5 Je kunt de pesto in een luchtdichte glazen potje of bakje in de koelkast bewaren. Strijk het oppervlak glad en dek af met een dun laagje olijfolie. Het blijft tot 2 dagen goed.

Tip

Gebruik een keukenweegschaal voor nauwkeurigere hoeveelheden.

Spinaziepesto kan bruin verkleuren. Dek af met een laagje met olijfolie om het goed te houden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 62 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 28 november 2024

Tip

Gebruik een keukenweegschaal voor nauwkeurigere hoeveelheden.

Spinaziepesto kan bruin verkleuren. Dek af met een laagje met olijfolie om het goed te houden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 202 kcal
Vetten 20 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 4 g
waarvan suikers 0.5 g
Vezels 1 g
Eiwitten 4 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account