Spinaziepesto

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Spinaziepesto is een heerlijke en veelzijdige saus die boordevol groene smaken zit. Gemaakt van verse spinazie en basilicum, aangevuld met pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie. Het is een geweldige manier om extra groenten in je maaltijd te verwerken. Lekker bij pasta, pizza, of als smeersel op brood.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Totaal
    5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Blender of hakmolen

Bereiding

  1. Stap 1 Plaats alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een hakmolen of blender.
  2. Stap 2 Maal tot het is fijngehakt. Giet langzaam de olie erbij en maal tot de gewenste consistentie.
  3. Stap 3 Voor een gladdere textuur kun je een beetje water toevoegen.
  4. Stap 4 Proef de pesto en pas de kruiden aan indien nodig.
  5. Stap 5 Je kunt de pesto in een luchtdichte glazen potje of bakje in de koelkast bewaren. Strijk het oppervlak glad en dek af met een dun laagje olijfolie. Het blijft tot 2 dagen goed.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik een keukenweegschaal voor nauwkeurigere hoeveelheden.

Spinaziepesto kan bruin verkleuren. Dek af met een laagje met olijfolie om het goed te houden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 662 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 28 november 2024

Tip

Gebruik een keukenweegschaal voor nauwkeurigere hoeveelheden.

Spinaziepesto kan bruin verkleuren. Dek af met een laagje met olijfolie om het goed te houden.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Gezonde groene keuze

Deze spinaziepesto is een zeer gezonde keuze. De basis van een grote hoeveelheid verse spinazie zorgt voor een flinke dosis vitamines, mineralen en vezels. De toevoeging van extra vierge olijfolie en pijnboompitten levert gezonde onverzadigde vetten, die goed zijn voor hart en bloedvaten. In vergelijking met kant-en-klare pesto's is deze zelfgemaakte variant veel voedzamer en bevat deze doorgaans minder zout. De Parmezaanse kaas en het toegevoegde zout zijn de enige aandachtspunten wat betreft verzadigd vet en natrium, maar in deze hoeveelheden past de pesto uitstekend binnen een gezond voedingspatroon.

Energie 202 kcal
Vetten 20 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 4 g
waarvan suikers 0.5 g
Vezels 1 g
Eiwitten 4 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account