Kruidige Spaanse Tomaten maaltijdsoep met Chorizo

(Nog geen beoordelingen)

Uitgebakken chorizo is de ultieme smaakmaker van deze soep. Met 3 kleuren paprika, kikkererwten, rode ui en kidney bonen een heerlijke snelle en gezonde maaltijdsoep.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Soeppan
  • Snijplank
  • Mes
  • Pannetje

Bereiding

  1. Stap 1 Bak de chorizo in een droge koekenpan uit en laat op keukenpapier uitlekken
  2. Stap 2 Breng circa 2 el van het uitgebakken vet van de chorizo over in een soeppan.
  3. Stap 3 Voeg de ui, paprika en komijn toe en fruit al roerend op hoog vuur 3 minuten.
  4. Stap 4 Voeg kikkererwten, kidneybonen, tomatenpolpa, uitgebakken chorizo en het water toe. Roer even alles goed door en breng dit aan de kook.
  5. Stap 5 Laat circa 7 minuten op een zacht vuurtje koken. Proef en voeg peper en eventueel wat zout toe.
  6. Stap 6 Serveer een lekker broodje bij de soep.

Tip

In plaats van tomatenpolpa van Mutti kun je ook tomato frito gebruiken.

Neem witte ui in plaats van rode.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 66 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 28 november 2024

Tip

In plaats van tomatenpolpa van Mutti kun je ook tomato frito gebruiken.

Neem witte ui in plaats van rode.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 313 kcal
Vetten 15.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.5 g
Koolhydraten 32.1 g
waarvan suikers 11.4 g
Vezels 8.6 g
Eiwitten 15.1 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account