Eenpansgerecht met kabeljauwfilet, kikkererwten, gember en kruiden

(Nog geen beoordelingen)

Deze eenpansmaaltijd met kabeljauwfilet, kikkererwten, gember en specerijen is eenvoudig te bereiden. Het is niet alleen gezond en caloriearm, maar ook rijk aan ijzer. Perfect voor een doordeweekse avond.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan met deksel

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de olie in een grote pan. Bak de ui een paar minuten op hoog vuur.
  2. Stap 2 Roer de kerriepoeder, gember en knoflook erdoor. Bak nog 1-2 minuten tot er geur vrijkomt.
  3. Stap 3 Roer vervolgens de tomatenblokjes, kikkererwten en wat kruiden erdoor.
  4. Stap 4 Laat het 8-10 minuten koken tot het iets is ingedikt.
  5. Stap 5 Leg de kabeljauw bovenop. Dek af en laat nog 5-10 minuten koken tot de vis gaar is.
  6. Stap 6 Strooi de citroenrasp en koriander erover. Serveer met de citroenpartjes om erover te knijpen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 94 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 25 november 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 296 kcal
Vetten 6 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 22 g
waarvan suikers 10 g
Vezels 8 g
Eiwitten 34 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account