"Ingewikkelde" varkenshaas met een zalige champignonsaus

(Nog geen beoordelingen)

Verre van een ingewikkeld gerecht. De haas wordt op smaak gebracht met peper uit de molen en wat tijm en vervolgens in ontbijtspek gewikkeld en dan in roomboter gebakken.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Leg een aantal plakjes ontbijtspek elkaar overlappend op een bord.
  2. Stap 2 Leg er het haasje op. Bestrooi de haas met gemalen peper naar smaak en de verse tijm. (gedroogde tijm naar smaak kan ook).
  3. Stap 3 Zorg ervoor, dat de lapjes spek het haasje geheel bedekken.
  4. Stap 4 Smelt wat ongezouten roomboter in een pan en schroei de ingewikkelde haas op tamelijk hoog vuur rondom bruin.
  5. Stap 5 Temper de hittebron en bak de haas in circa (afhankelijk van de dikte van de haas) 15 minuten licht rosé.
  6. Stap 6 Haal uit de pan en wikkel in aluminium folie.
  7. Stap 7 Fruit in het overgebleven vet de sjalot, knoflook en plakjes champignon ongeveer 5 minuten.
  8. Stap 8 Blus met de sherry, maak eventuele aanbaksels los en voeg de runderbouillon toe.
  9. Stap 9 Breng aan de kook en roer er vervolgens de room doorheen. Laat lekker even pruttelen totdat de saus wat is ingedikt. Breng op smaak met gemalen peper.
  10. Stap 10 Verdeel de haas over 2 (voorverwarmde) borden met de saus en geniet ervan.
  11. Stap 11 Lekker met frietjes of gebakken krieltjes en een groente naar keuze.

Tip

Zorg ervoor, dat alles voor de saus schoon en gesneden klaar staat.

Bind de saus eventueel met een maizenapapje.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 173 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 24 november 2024

Tip

Zorg ervoor, dat alles voor de saus schoon en gesneden klaar staat.

Bind de saus eventueel met een maizenapapje.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 559 kcal
Vetten 37.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 16.4 g
Koolhydraten 11.8 g
waarvan suikers 6.8 g
Vezels 1.9 g
Eiwitten 40.6 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account