Super gemakkelijke risotto met spinazie, wortel en grote garnalen

(Nog geen beoordelingen)

Bij deze manier van risotto koken wordt je geduld niet op de proef gesteld. Deze variant is daarom aantrekkelijk en hoef je geen bouillon in beetjes toe te voegen, totdat de risotto het vocht heeft opgenomen. De bouillon gaat in z'n geheel bij de risotto . De warmtebron en af en toe eens roeren is alles. De spinazie en de peen erdoor en klaar.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de olie in een pan met dikke bodem, voeg de sjalotsnippers en knoflooksnippers toe en bak glazig.
  2. Stap 2 Voeg de risotto rijst eraan toe en bak ook deze in enkele minuten glazig.
  3. Stap 3 Blus in één keer met alle bouillon, breng aan de kook en kook de rijst op middelhoog vuur onder af en toe roeren in 15-20 minuten gaar, of totdat alle bouillon door de risotto is opgenomen.
  4. Stap 4 Op het bijna einde van de risotto kooktijd..... bestrooi dan de garnalen met wat knoflookpoeder, snufje zout en peper en bak ze in enkele minuten in een scheutje olie mooi roze.
  5. Stap 5 Roer voorzichtig de spinazie en de plakjes wortel door de risotto en maal er wat peper over.
  6. Stap 6 Verdeel de risotto over 2 liefst voorverwarmde borden en verdeel er de garnalen over. Garneer eventueel met een plakje citroen en een slingertje kookroom.

Tip

Voeg eventueel een sliertje room toe. Garneer met een plakje citroen.

Liever geen garnalen pellen? Kies dan voor voorgekookte grote garnalen en warm ze even op.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 110 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 21 november 2024

Tip

Voeg eventueel een sliertje room toe. Garneer met een plakje citroen.

Liever geen garnalen pellen? Kies dan voor voorgekookte grote garnalen en warm ze even op.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 498 kcal
Vetten 3 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.6 g
Koolhydraten 97.5 g
waarvan suikers 5.1 g
Vezels 5.2 g
Eiwitten 20.9 g
Zout 1.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account