Het beste pizzadeeg recept

(Nog geen beoordelingen)

Dit is het eenvoudigste en beste pizzadeeg recept. Ideaal voor wie de kunst van bakken met gist nog niet helemaal onder de knie heeft. Met slechts zes ingrediënten is dit deeg makkelijk te maken zonder een mixer en met minimale kneedtijd. Binnen een uur kun je een heerlijke pizza met zelfgemaakt deeg op tafel hebben.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Benodigdheden

  • Kommen
  • Oven

Bereiding

  1. Stap 1 Meng 125 gram bloem, gedroogde gist, suiker en zout in een grote kom. Voeg indien gewenst ook de knoflookpoeder en gedroogde basilicum toe.
  2. Stap 2 Voeg olijfolie en warm water toe en roer goed met een houten lepel tot een glad mengsel.
  3. Stap 3 Voeg geleidelijk nog eens 125 gram bloem toe. Blijf roeren tot het een samenhangend wordt en los komt van de zijkanten van de kom. Het deeg moet licht kleverig, maar wel met je handen te hanteren zijn. Als het deeg nog te kleverig is kun je steeds een eetlepel extra bloem toevoegen.
  4. Stap 4 Bestrijk een schone kom royaal met olijfolie en vorm een balletje van het deeg. Rol het deeg door de kom zodat het bedekt is met olie. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg op een warme plek rijzen tot het in omvang is verdubbeld. Ongeveer 30 minuten.
  5. Stap 5 Verwarm je oven voor op 215°C.
  6. Stap 6 Plaats het gerezen deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed kort totdat het glad is.
  7. Stap 7 Druk het deeg met de hand of gebruik een deegroller tot een cirkel van 30 centimeter.
  8. Stap 8 Plaats het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm de korst door de randen te knijpen of om te vouwen.
  9. Stap 9 Bestrijk het deeg dun met extra olijfolie en prik met een vork gaatjes in het deeg om belletjes te voorkomen.
  10. Stap 10 Voeg gewenste toppings toe en bak de pizza in de voorverwarmde oven voor 13-15 minuten, of tot de toppings goudbruin zijn.
  11. Stap 11 Snijd in stukken en serveer. Pizza

Tip

Idealiter zou je water een temperatuur tussen de 40 en 46 graden Celsius moeten hebben. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, anders gaat je gist dood. Niet te koud, anders wordt het gist niet geactiveerd.

Je kunt het deeg van tevoren maken en tot gebruik in de koelkast bewaren. Verpak het strak in vershoudfolie.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 109 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 18 november 2024

Tip

Idealiter zou je water een temperatuur tussen de 40 en 46 graden Celsius moeten hebben. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, anders gaat je gist dood. Niet te koud, anders wordt het gist niet geactiveerd.

Je kunt het deeg van tevoren maken en tot gebruik in de koelkast bewaren. Verpak het strak in vershoudfolie.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 113 kcal
Vetten 3 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 19 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 1 g
Eiwitten 3 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account