Zachte Zalmcurry uit de wok

(Nog geen beoordelingen)

Dit is een zeer snel hoofdgerecht. Zorg ervoor, dat je rijst alvast klaar staat, de groente geblancheerd is en de ui en bosui is gesneden. Even de ui en bosui wokken, de groente en zalm toevoegen vervolgens met de Griekse yoghurt even pruttelen en klaar.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar. Blancheer de schone peultjes met de paprikareepjes 3 minuten in kokend water, waarin het stukje bouillonblokje is opgelost. Giet af, maar vang het kookvocht op. ** (heeft veel smaak om de rijst in gaar te koken).
  2. Stap 2 Kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking. **
  3. Stap 3 Wrijf de zalm in met limoensap en bestrooi met peper en eventueel wat zout. Snij de zalm vervolgens in wat grotere blokken.
  4. Stap 4 Verwarm de olie in de wok, voeg de kerrie toe en bak even mee.
  5. Stap 5 Voeg ui en bosui toe en roerbak 2 minuten.
  6. Stap 6 Voeg de geblancheerde groente en de zalm toe en bak 3 minuten.
  7. Stap 7 Voeg de Griekse yoghurt toe, roer voorzichtig door en laat even zachtjes pruttelen totdat de zalm gaar is.
  8. Stap 8 Serveer de zachte zalmcurry op de rijst. Garneer met een stukje limoen.

Tip

Citroen op de zalm in plaats van limoen.

Gebruik eventueel griekse yoghurt 10 % vet of kokosmelk.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 93 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 18 november 2024

Tip

Citroen op de zalm in plaats van limoen.

Gebruik eventueel griekse yoghurt 10 % vet of kokosmelk.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 761 kcal
Vetten 34.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.9 g
Koolhydraten 67 g
waarvan suikers 8.9 g
Vezels 6.5 g
Eiwitten 46 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account