Dit is een zeer snel hoofdgerecht. Zorg ervoor, dat je rijst alvast klaar staat, de groente geblancheerd is en de ui en bosui is gesneden. Even de ui en bosui wokken, de groente en zalm toevoegen vervolgens met de Griekse yoghurt even pruttelen en klaar.
Citroen op de zalm in plaats van limoen.
Gebruik eventueel griekse yoghurt 10 % vet of kokosmelk.
Citroen op de zalm in plaats van limoen.
Gebruik eventueel griekse yoghurt 10 % vet of kokosmelk.
Deze zalmcurry scoort hoog op gezondheid dankzij de uitstekende balans van voedingsstoffen. De ruime portie zalm levert waardevolle omega-3 vetzuren, terwijl de grote hoeveelheid en variatie aan groenten (peultjes, paprika, ui) zorgen voor veel vezels, vitamines en mineralen. Het gebruik van magere Griekse yoghurt voor de saus is een slimme keuze, omdat dit een eiwitrijke en vetarme basis is vergeleken met bijvoorbeeld kokosmelk. De portie rijst is goed afgemeten, waardoor het een complete en voedzame maaltijd is die goed verzadigt. Voor een nóg gezondere variant kun je kiezen voor zilvervliesrijst.
Energie | 761 kcal |
---|---|
Vetten | 34.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.9 g |
Koolhydraten | 67 g |
waarvan suikers | 8.9 g |
Vezels | 6.5 g |
Eiwitten | 46 g |
Zout | 1.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept