Heerlijk eenpansgerecht. Ik vind hutspot vooral lekker met rundvlees maar dat los maken is zoveel werk dus waarom niet bij elkaar in deze zalige combi.
Heb je geen thee ei dan kun je ook de kruidnagels in de Laurierblaadjes prikken om zo ze makkelijker terug te vinden op het einde.
Heb je geen thee ei dan kun je ook de kruidnagels in de Laurierblaadjes prikken om zo ze makkelijker terug te vinden op het einde.
Dit recept scoort goed omdat het een flinke portie groenten bevat. De combinatie van wortel en ui levert veel vezels en vitamines. Door de bereiding in de slowcooker is er weinig tot geen extra vet nodig en blijven voedingsstoffen goed bewaard. Een aandachtspunt zijn de rundvleeskruiden; kant-en-klare mixen bevatten vaak veel zout. Om het gerecht gezonder te maken, kun je beter kiezen voor losse kruiden en specerijen zoals peper en nootmuskaat, en zelf de hoeveelheid zout bepalen. Ook zou de keuze voor een magerder stuk rundvlees de hoeveelheid verzadigd vet verminderen.
Energie | 518 kcal |
---|---|
Vetten | 14.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.6 g |
Koolhydraten | 78.2 g |
waarvan suikers | 17.7 g |
Vezels | 14.4 g |
Eiwitten | 21.5 g |
Zout | 0.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept