Thaise groene curry uit de slowcooker. Lekker met rijst.

(Nog geen beoordelingen)

Ik kreeg een pakje currypasta met gember en citroengras als geschenk dus dan maken we een lekkere curry.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 uur
  • Totaal
    5 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Rasp
  • Slowcooker

Bereiding

  1. Stap 1 Bak de kipstukjes aan in een pan met de helft van de curry pasta.
  2. Stap 2 Als de kip gaar is doe je die in de Slow-cooker.
  3. Stap 3 Bak de groente samen met de rest van de pasta.
  4. Stap 4 Voeg de groente ook toe aan de Slow-cooker. Voeg daarbij 3 gekneusde citroengras stengels een geraspte knoflookteen en 3 cm geraspte gember.
  5. Stap 5 Voeg dan als laatste de 400 ml kokosmelk toe aan de Slow-cooker.
  6. Stap 6 Maak de rand nog even schoon en zet de Slow-cooker dan aan op low voor 5 uurtjes.
  7. Stap 7 Kook vlak voor einde van de kooktijd nog even de rijst apart. Voeg bij het water van de rijst de laatste gekneusde citroengras stengels toe met 4 plakjes verse gember en 1 gekneusde teen knoflook voor de smaak.

Tip

Heerlijk gerecht als je het pittiger wilt hebben kan je prima chiliflokken of sambal of iets dergelijks meekoken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 64 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 17 november 2024

Tip

Heerlijk gerecht als je het pittiger wilt hebben kan je prima chiliflokken of sambal of iets dergelijks meekoken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 844 kcal
Vetten 36.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 29.4 g
Koolhydraten 94.4 g
waarvan suikers 11 g
Vezels 7.4 g
Eiwitten 33.8 g
Zout 7.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account