Kipdijshoarma met groenten, krieltjes en aardappel anders

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Lekker makkelijk en eindeloos mee te variëren.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    6 uur
  • Totaal
    6 uur 15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Slowcooker

Bereiding

  1. Stap 1 Snij de broccoli klein en de champignons in halve plakjes. Snij de paprika's, courgette en aubergine in blokjes. Schil de zoete aardappels en snij deze ook in blokjes. Pel de uien en snij deze ook fijn.
  2. Stap 2 Voeg de gesneden uitjes toe aan de Slow-cooker
  3. Stap 3 Doe de rest van de gesneden groenten er ook bij in.
  4. Stap 4 Doe de krieltjes bij de Slow-cooker inn
  5. Stap 5 Roer alles door en voeg het vlees toe.
  6. Stap 6 Roer alles goed door elkaar zodat het vlees los van elkaar komt van.
  7. Stap 7 Open de pot aardappel anders. Ik heb op dit moment alleen de Duitse variant in huis, maar is geen verschil.
  8. Stap 8 Voeg de saus toe aan de Slow-cooker en roer alles goed door.
  9. Stap 9 Maak de rand nog even schoon van overtollig saus om aanbranden te voorkomen. Zet de Slow-cooker dan aan op low voor 6 uurtjes.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt qua vlees en groenten eindeloos variëren in dit gerecht. Ook de smaak van de pot aardappel anders kun je aanpassen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1120 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 17 november 2024

Tip

Je kunt qua vlees en groenten eindeloos variëren in dit gerecht. Ook de smaak van de pot aardappel anders kun je aanpassen.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Redelijk gezond

Dit gerecht scoort een voldoende dankzij de enorme hoeveelheid en variatie aan groenten, zoals broccoli, paprika en zoete aardappel. Hierdoor bevat de maaltijd veel vezels, vitaminen en mineralen. Het voornaamste minpunt is het gebruik van een kant-en-klare pot 'Aardappel anders'. Dit soort sauzen bevatten doorgaans veel zout, verzadigd vet en vaak ook suikers en andere toevoegingen, wat de gezondheidswaarde van het gerecht flink naar beneden haalt. Hetzelfde geldt voor de kant-en-klaar gekruide kipdijshoarma, die ook zoutrijk kan zijn. De basis van verse groenten is uitstekend, maar de bewerkte producten maken het gerecht als geheel minder gezond.

Energie 813 kcal
Vetten 32.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.6 g
Koolhydraten 93.4 g
waarvan suikers 21.4 g
Vezels 14.8 g
Eiwitten 39.4 g
Zout 2.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account