Miso Soep

(Nog geen beoordelingen)

Deze misosoep zit vol hartige smaken. Voeg meer dashi toe aan de soep als je een sterkere bouillon wilt. Je kunt gele, witte of rode misopasta gebruiken voor deze soep. Gele miso is zoet en romig, rode miso is sterker en zouter.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    15 min
Miso Soep
Miso soep, een essentieel onderdeel van de Japanse keuken, wordt traditioneel geserveerd bij het ontbijt om de spijsvertering en energieniveaus voor de dag te stimuleren.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Meng water en dashi korrels in een pan op middelhoog vuur en breng aan de kook.
  2. Stap 2 Verlaag het vuur naar middelmatig en klop de misopasta erdoor.
  3. Stap 3 Roer vervolgens de tofu erdoor. Voeg als laatst de bosuien toe aan de soep.
  4. Stap 4 Laat het zachtjes sudderen gedurende 2 tot 3 minuten alvorens te serveren.

Tip

Dashi is een basisbouillon uit de Japanse keuken die gemaakt wordt door gedroogd zeewier en gedroogde bonito (vis) te koken. Dashi korrels worden verkocht in handige potjes of zakjes en variëren in sterkte.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 169 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 3 maart 2024

Tip

Dashi is een basisbouillon uit de Japanse keuken die gemaakt wordt door gedroogd zeewier en gedroogde bonito (vis) te koken. Dashi korrels worden verkocht in handige potjes of zakjes en variëren in sterkte.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 63 kcal
Vetten 2 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 5 g
waarvan suikers 2 g
Vezels 1 g
Eiwitten 6 g
Zout 1.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account