Deze misosoep zit vol hartige smaken. Voeg meer dashi toe aan de soep als je een sterkere bouillon wilt. Je kunt gele, witte of rode misopasta gebruiken voor deze soep. Gele miso is zoet en romig, rode miso is sterker en zouter.
Dashi is een basisbouillon uit de Japanse keuken die gemaakt wordt door gedroogd zeewier en gedroogde bonito (vis) te koken. Dashi korrels worden verkocht in handige potjes of zakjes en variëren in sterkte.
Dashi is een basisbouillon uit de Japanse keuken die gemaakt wordt door gedroogd zeewier en gedroogde bonito (vis) te koken. Dashi korrels worden verkocht in handige potjes of zakjes en variëren in sterkte.
De misosoep scoort redelijk qua gezondheid omdat het weinig calorieën en vet bevat en een bron is van plantaardige eiwitten dankzij de tofu en miso. Echter, de soep bevat doorgaans zeer veel zout (natrium) afkomstig van zowel de misopasta als de dashi korrels, wat een belangrijk aandachtspunt is. Hoewel tofu en bosui bijdragen aan de voedingswaarde, is het verder beperkt in groenten en vezels, waardoor het als lichte maaltijd of voorgerecht beter tot zijn recht komt dan als volwaardige hoofdmaaltijd.
Energie | 63 kcal |
---|---|
Vetten | 2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 5 g |
waarvan suikers | 2 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 6 g |
Zout | 1.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept