Italiaanse tomatensalade met artisjokharten en olijven

(Nog geen beoordelingen)

Bij een Italiaanse pastamaaltijd past deze tomatensalade heel goed. Artisjokharten uit een pot, kleine donkere olijven en een grote vleestomaat in stukjes met een lekkere dressing.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Schaal voor de salade

Bereiding

  1. Stap 1 Snij de artisjokharten wat kleiner.
  2. Stap 2 Klop een dressing van de azijn, olie, peper, zout, mosterd, knoflook, Provençaalse kruiden en sjalot-snippers.
  3. Stap 3 Meng de dressing met de stukjes tomaten, olijven en artisjokharten. Laat de salade een paar uur intrekken.

Tip

Probeer of de blaadjes van de artisjokharten niet te hard zijn. Ik snij de blaadjes er altijd helemaal af en gebruik het dikke gedeelte.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 39 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 15 november 2024

Tip

Probeer of de blaadjes van de artisjokharten niet te hard zijn. Ik snij de blaadjes er altijd helemaal af en gebruik het dikke gedeelte.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 254 kcal
Vetten 23.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.2 g
Koolhydraten 10.9 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 3.3 g
Eiwitten 2.3 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account