Bij een Italiaanse pastamaaltijd past deze tomatensalade heel goed. Artisjokharten uit een pot, kleine donkere olijven en een grote vleestomaat in stukjes met een lekkere dressing.
Probeer of de blaadjes van de artisjokharten niet te hard zijn. Ik snij de blaadjes er altijd helemaal af en gebruik het dikke gedeelte.
Probeer of de blaadjes van de artisjokharten niet te hard zijn. Ik snij de blaadjes er altijd helemaal af en gebruik het dikke gedeelte.
Deze Italiaanse salade is een zeer gezonde keuze als bijgerecht. De basis bestaat uit groenten zoals tomaat, artisjok en sjalot, die rijk zijn aan vitamines, mineralen en vezels. De toevoeging van olijven en een ruime hoeveelheid olijfolie in de dressing zorgt voor gezonde onverzadigde vetten. Omdat de dressing zelfgemaakt is, vermijd je onnodige suikers en toevoegingen die vaak in kant-en-klare varianten zitten. Een klein aandachtspunt is de hoeveelheid zout, die wat hoger kan uitvallen door het gebruik van artisjokharten uit pot, olijven en extra toegevoegd zout; let hier dus op bij de bereiding.
Energie | 254 kcal |
---|---|
Vetten | 23.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.2 g |
Koolhydraten | 10.9 g |
waarvan suikers | 6 g |
Vezels | 3.3 g |
Eiwitten | 2.3 g |
Zout | 1.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept