Vlamtosti uit de pan

(Nog geen beoordelingen)

Vurig smullen van een eenvoudig te maken vlamtosti. Lekker als lunch of zelfs als hoofdgerecht met een zelfgemaakte soep, bijvoorbeeld de Toscaanse tomatensoep vooraf.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Anti aanbakpan of grillpan
  • Mes
  • Snijplank
  • Pannetje

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de olie, voeg het gehakt toe en bak het rul, bruin en gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
  2. Stap 2 Fruit de sjalot, peper en knoflook zacht in het overgebleven vet. Voeg bij te weinig wat olie toe. Werk dit samen met de sambal badjak door het gehakt.
  3. Stap 3 Beboter de onderkant van 2 sneetjes brood naar keuze en leg er een plakje cheddar op. Verdeel daarop het gehakt.
  4. Stap 4 Dek het gehakt weer af met een plakje kaas en besmeer dat met chilisaus of sriracha.
  5. Stap 5 Leg er nog een sneetje bovenop Druk even stevig aan en beboter de bovenkant.
  6. Stap 6 Bak de tosti in een anti aanbakpan of grillpan aan de onderkant bruin. Keer de tosti en bak de andere kant.
  7. Stap 7 Snij de tosti schuin door en serveer op een voorverwarmd bordje en garneer eventueel met wat kleurrijke groente.

Tip

Liever pittiger? Voeg sambal oelek naar smaak toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 80 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 15 november 2024

Tip

Liever pittiger? Voeg sambal oelek naar smaak toe.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 732 kcal
Vetten 53.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 21.9 g
Koolhydraten 37.9 g
waarvan suikers 7.8 g
Vezels 2.7 g
Eiwitten 27.9 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account