Proef in deze soep de rijke smaak van Toscane. Op en top Italiaans met basilicum, oregano en tijm en een grote variëteit aan verse groente.
Liever vegetarisch? Voeg dan groentebouillonblokken met minder zout toe.
Garneer de soep eventueel met enkele bleekselderij blaadjes.
Voeg naar smaak extra kruiden toe na proeven.
Neem het binnenste deel van de bleekselderij.
Liever vegetarisch? Voeg dan groentebouillonblokken met minder zout toe.
Garneer de soep eventueel met enkele bleekselderij blaadjes.
Voeg naar smaak extra kruiden toe na proeven.
Neem het binnenste deel van de bleekselderij.
Deze Toscaanse tomatensoep is een zeer gezonde keuze, voornamelijk door de grote hoeveelheid en variatie aan verse groenten zoals tomaat, paprika en bleekselderij. Hierdoor is de soep rijk aan vitamines, mineralen en vezels. Het gebruik van olijfolie voegt gezonde onverzadigde vetten toe. Een klein minpunt is het gebruik van bouillonblokjes, die zelfs in de zoutarme variant nog relatief veel zout bevatten, en de kleine toevoeging van suiker. Desondanks maakt de overvloed aan voedzame ingrediënten dit een uitstekend en voedzaam gerecht.
Energie | 100 kcal |
---|---|
Vetten | 5.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.8 g |
Koolhydraten | 12.5 g |
waarvan suikers | 6.5 g |
Vezels | 2.9 g |
Eiwitten | 2.3 g |
Zout | 0.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept