Toscaanse Tomatensoep

(Nog geen beoordelingen)

Proef in deze soep de rijke smaak van Toscane. Op en top Italiaans met basilicum, oregano en tijm en een grote variëteit aan verse groente.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de olie in een pan en voeg de ui en de knoflook toe en fruit enkele minuten.
  2. Stap 2 Voeg vervolgens alle gesneden groente toe. Roer door en laat op een zacht vuurtje circa 15 minuten pruttelen.
  3. Stap 3 Voeg de kippenbouillon toe alsmede de suiker, basilicum, tijm en oregano.
  4. Stap 4 Laat zachtjes 15 minuten koken.
  5. Stap 5 Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.

Tip

Liever vegetarisch? Voeg dan groentebouillonblokken met minder zout toe.

Garneer de soep eventueel met enkele bleekselderij blaadjes.

Voeg naar smaak extra kruiden toe na proeven.

Neem het binnenste deel van de bleekselderij.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 110 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 15 november 2024

Tip

Liever vegetarisch? Voeg dan groentebouillonblokken met minder zout toe.

Garneer de soep eventueel met enkele bleekselderij blaadjes.

Voeg naar smaak extra kruiden toe na proeven.

Neem het binnenste deel van de bleekselderij.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 100 kcal
Vetten 5.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.8 g
Koolhydraten 12.5 g
waarvan suikers 6.5 g
Vezels 2.9 g
Eiwitten 2.3 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account