De Allerlekkerste Zelfgemaakte Sangria

(Nog geen beoordelingen)

Het beste sangriarecept voor zomerse dagen! Ik gebruik graag een fruitige Spaanse rode wijn, zoals Garnacha.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Totaal
    15 min
Sangria
Sangria, oorspronkelijk uit Spanje, kreeg zijn naam van het Spaanse woord 'sangre', wat bloed betekent, verwijzend naar de dieprode kleur van de traditionele versie.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten.
  2. Stap 2 Meng in een grote kan de rode wijn, brandewijn, triple sec, sinaasappelsap, citroensap en suiker. Voeg de schijfjes sinaasappel, citroen en limoen toe samen met maraschinokersen.
  3. Stap 3 Serveer direct over ijs of zet 8 uur tot een nacht in de koelkast voor de beste smaak. Voeg net voor het serveren bruiswater toe voor een bruisende sangria.

Tip

Je kunt ook gemberbier gebruiken in plaats van bruisend water als je dat lekker vindt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 177 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 3 maart 2024

Tip

Je kunt ook gemberbier gebruiken in plaats van bruisend water als je dat lekker vindt.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account