Stamppot rode bietjes (Labskaus), mijn variatie hierop

(Nog geen beoordelingen)

Labskaus oud zeemansgerecht uit de Noorse keuken. Ik ken het gerecht uit Hamburg. Zoals veel oude gerechten kent ook Labskaus meerdere variaties. Oorspronkelijk werd de stamppot opgediend met rolmops maar ook met gebakken ei. In mijn stamppot zitten blokjes rode bietjes, aardappel, corned beef, gebakken uien, augurk en z.z. uitjes.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Grote koekenpan
  • Aardappelstamper

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de aardappelen goed droog stomen. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Maak met een scheutje melk hiervan een stevige puree.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak hierin de uien lichtbruin. Bak de corned beef mee. Voeg de bietenblokjes eraan toe en zorg dat alles goed warm is.
  3. Stap 3 Bietjes, corned beef, uien, augurken, zilveruitjes, mosterd en honing door de gestampte aardappelen mengen. Maak de stamppot op smaak met peper en zout.
  4. Stap 4 Bak de eieren en serveer de gebakken eieren met de stamppot rode bietjes.

Tip

De lekkerste bietenstamppot krijg je als je zelf de bietjes kookt. De smaak wordt dan intensiever.
In plaats van corned beef (traditioneel) kun je ook geruld gehakt in de stamppot doen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 67 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 7 november 2024

Tip

De lekkerste bietenstamppot krijg je als je zelf de bietjes kookt. De smaak wordt dan intensiever.
In plaats van corned beef (traditioneel) kun je ook geruld gehakt in de stamppot doen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 529 kcal
Vetten 27.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.6 g
Koolhydraten 49.7 g
waarvan suikers 25.7 g
Vezels 5.6 g
Eiwitten 20.6 g
Zout 4.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account