Labskaus oud zeemansgerecht uit de Noorse keuken. Ik ken het gerecht uit Hamburg. Zoals veel oude gerechten kent ook Labskaus meerdere variaties. Oorspronkelijk werd de stamppot opgediend met rolmops maar ook met gebakken ei. In mijn stamppot zitten blokjes rode bietjes, aardappel, corned beef, gebakken uien, augurk en z.z. uitjes.
De lekkerste bietenstamppot krijg je als je zelf de bietjes kookt. De smaak wordt dan intensiever.
In plaats van corned beef (traditioneel) kun je ook geruld gehakt in de stamppot doen.
De lekkerste bietenstamppot krijg je als je zelf de bietjes kookt. De smaak wordt dan intensiever.
In plaats van corned beef (traditioneel) kun je ook geruld gehakt in de stamppot doen.
Energie | 529 kcal |
---|---|
Vetten | 27.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 8.6 g |
Koolhydraten | 49.7 g |
waarvan suikers | 25.7 g |
Vezels | 5.6 g |
Eiwitten | 20.6 g |
Zout | 4.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept