Deze soep verraste ons door de heerlijke smaak. Halve paprika en tomaten die op moesten. Dat moest een soep worden maar anders dan anders. Beetje experimenteren en deze heerlijke soep kwam eruit. Lekker met Indische gebakken uitjes.
Ontvel de tomaten door ze bij de kroon wat in te snijden en er kokend water over te gieten. Laat dit even staan en spoel ze dan af met koud water. Het velletje gaat er gemakkelijk af.
Voor het schillen van de paprika gebruik ik een dunschiller.
In plaats van de kant-en-klare Indische gebakken uitjes zijn zelf gebakken uienringen ook lekker en leuk op de soep.
Ontvel de tomaten door ze bij de kroon wat in te snijden en er kokend water over te gieten. Laat dit even staan en spoel ze dan af met koud water. Het velletje gaat er gemakkelijk af.
Voor het schillen van de paprika gebruik ik een dunschiller.
In plaats van de kant-en-klare Indische gebakken uitjes zijn zelf gebakken uienringen ook lekker en leuk op de soep.
Deze soep krijgt een 7. Hij zit boordevol groenten zoals tomaat, paprika en ui, wat veel vitaminen, vezels en weinig koolhydraten levert; dit is een sterk pluspunt. De score is geen 9 of 10 omdat de bouillon van een tablet en de royale hoeveelheid sojasaus het zoutgehalte flink kunnen verhogen. Daarnaast kunnen de Indische gebakken uitjes als garnering onnodig vet toevoegen. Door te kiezen voor zoutarme bouillon en sojasaus en de gebakken uitjes met mate te gebruiken of te vervangen, wordt de soep nog gezonder.
Energie | 119 kcal |
---|---|
Vetten | 7.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.2 g |
Koolhydraten | 11.3 g |
waarvan suikers | 6.7 g |
Vezels | 2.7 g |
Eiwitten | 3.6 g |
Zout | 2.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept