Verrassend lekkere Pastinaak Wortelstamppot met een gehaktplak en uienjus

(Nog geen beoordelingen)

Eindelijk de overgebleven pastinaken van de Pastinaak soep gebruikt . Prima te verwerken is deze stamppot met winterpeen en wat aardappel. Lekker met gehakt en een uienjus.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE STAMPPOT
  2. VOOR DE GEHAKTPLAK

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Snijplank
  • Mes
  • Pannetje
  • Dunschiller
  • Vergiet
  • Kom
  • Puree stamper

Bereiding

  1. Stap 1 Breng in een grote pan water het bouillonblokje aan de kook.
  2. Stap 2 Voeg aardappelen, pastinaken en wortel toe en breng alles aan de kook.
  3. Stap 3 Kook in ongeveer 20 minuten gaar met het deksel op de pan.
  4. Stap 4 Maak ondertussen het gehakt aan met de kruiden.
  5. Stap 5 Vorm het gehakt tot een plak, verhit het klontje boter, voeg het gehakt toe en bak aan beide zijden bruin en in circa 15 minuten gaar.
  6. Stap 6 Haal het gehakt uit de pan (houd warm in aluminiumfolie) en bak de uiringen lekker zacht in het overgebleven vet.
  7. Stap 7 Giet de groente af, VANG HET KOOKVOCHT OP, stoom even droog en voeg een klontje ongezouten roomboter toe.
  8. Stap 8 Stamp tot een grove stamppot. Proef en breng op smaak met gemalen peper, wat zout en eventueel een scheutje kookvocht.
  9. Stap 9 Leg het gehakt weer bij de uien en voeg een scheut kookvocht toe om een beetje uienjus te maken. Laat even pruttelen.
  10. Stap 10 Verdeel de stamppot over 2 (voorverwarmde) borden, leg er het gehakt bovenop en garneer met uienjus.

Tip

Voel je vrij om een gehaktbal, kleine gehaktballetjes of een soort van hamburger te creëren.

Het kookvocht van de groente is een prima bouillon voor een soep.

Maak de uienjus eventueel wat dikker met een maizena papje.

Voor wat pit is eenklodder mosterd naar keuze er lekker bij.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 474 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 4 november 2024

Tip

Voel je vrij om een gehaktbal, kleine gehaktballetjes of een soort van hamburger te creëren.

Het kookvocht van de groente is een prima bouillon voor een soep.

Maak de uienjus eventueel wat dikker met een maizena papje.

Voor wat pit is eenklodder mosterd naar keuze er lekker bij.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 666 kcal
Vetten 32.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 14.3 g
Koolhydraten 70.8 g
waarvan suikers 20 g
Vezels 15.6 g
Eiwitten 22.9 g
Zout 2.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Joke van der Gouw
9 november 2024 om 12:00
Fijn dat je een eigen website hebt.
Afgelopen week br. bonensoep Indisch gekruid gemaakt. Was weer heerlijk.
Jumbo /smulweb is moeilijk zoeken of dit jouw oorspronkelijk recept is.
9 november 2024 om 13:00
Hoi Joke, Is dit een vergissing?
Voor die heerlijke Indische bruine bonensoep moet je bij PETRA zijn, maar je hebt dit bericht gestuurd op mijn recept : "
Verrassend lekkere Pastinaak Wortelstamppot met een gehaktplak en uienjus ".

Ja, heel erg jammer, dat Smulweb weg is. Gelukkig is EETSE een geweldige, goede nee, een veel betere vervanging.
Jumbo heeft helaas menig recept veranderd en helaas niet ten goede, dat zie ik ook aan mijn eigen recepten, die door Jumbo van Smulweb zijn overgenomen. Vaak klopt er iets niet.


Groetjes van Lidy.