Perenjam met gember uit eigen keuken

(Nog geen beoordelingen)

Grote zak peren gekregen. Al perencakes gebakken. Dus ook maar Perenjam gemaakt. De combinatie met gember is erg lekker voor gemberliefhebbers.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Schone jampotjes met deksels
  • Etiketten

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de stukjes peer, water, citroensap, gember en gembersiroop in een pan. Weeg de inhoud. Voeg de helft van het gewicht + een beetje extra toe aan geleisuiker. Alles door elkaar roeren en een paar uur laten staan om de smaken goed te laten intrekken.
  2. Stap 2 Inhoud aan de kook brengen. Ongeveer 8 tot 10 minuten zachtjes laten koken.
  3. Stap 3 Probeer met een paar druppels op een koud schoteltje of de jam al begin te geleren. Nog niet goed dan nog even doorkoken.
  4. Stap 4 Vul de potjes en deksels met kokend water. Laat de potjes goed uitlekken.
  5. Stap 5 Vul de potjes tot aan de rand met de peren-gemberjam. Doe de schone deksels op de potjes. Zet de potjes even op hun kop. Weer omdraaien en volledig laten afkoelen.
  6. Stap 6 Plak etiketjes op de potten.

Tip

De jam is zeker een half jaar houdbaar.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 72 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 2 november 2024

Tip

De jam is zeker een half jaar houdbaar.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 23 kcal
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 6.1 g
waarvan suikers 5.7 g
Vezels 0.2 g
Eiwitten 0 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account