Turks Broodje Kip Shoarma

(Nog geen beoordelingen)

Voorgebakken Turkse broodjes belegd met Romainesla en blokjes gebakken kippendij in een shoarma kruiden marinade en afgetopt met een slankere zelfgemaakte knoflooksaus.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Oven
  • Pan
  • Kom
  • Snijplank

Bereiding

  1. Stap 1 Verwijder het meeste vet van de kippendijen en snij in hapklare blokjes.
  2. Stap 2 Doe de kip in een kom en giet er de olijfolie overheen.
  3. Stap 3 Voeg de kruidenmix toe en roer alles goed door elkaar. Laat liefst 30 minuten of langer koel marineren. Bak ondertussen de Turkse broodjes volgens de verpakking gaar.
  4. Stap 4 Verwarm een pan, voeg de kip toe en bak al omscheppend de kip op hoog vuur gaar en bruin.
  5. Stap 5 Wrijf boven en onderkanten van de broodjes dun in met knoflooksaus.
  6. Stap 6 Leg er enkele blaadjes Romaine sla op.
  7. Stap 7 Verdeel vervolgens de kip op de onderkanten van de broodjes.
  8. Stap 8 Drizzel er de rest van de knoflooksaus overheen.
  9. Stap 9 Leg er de bovenkant deels op en garneer met wat groente naar keuze naast of op het broodje en geniet ervan.

Tip

In de bereidingstijd is de marineertijd niet inbegrepen.

Lekker met een salade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 100 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 2 november 2024

Tip

In de bereidingstijd is de marineertijd niet inbegrepen.

Lekker met een salade.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 550 kcal
Vetten 33.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.9 g
Koolhydraten 41.2 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 4.5 g
Eiwitten 19.9 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account