Langs de weg stonden bij een boer zakjes met stoofperen voor een redelijke prijs. Biologisch, dus meenemen. In de slowcooker gestoofd en ingemaakt in potten zodat we er lang van kunnen genieten.
Als nagerecht met vanille-roomijs of kaneelijs.
Lekker bijgerecht bij wintergroenten.
Gebruik je liever geen alcohol, neem dan bessensap of limonadesiroop.
Als nagerecht met vanille-roomijs of kaneelijs.
Lekker bijgerecht bij wintergroenten.
Gebruik je liever geen alcohol, neem dan bessensap of limonadesiroop.
Stoofperen zijn op zichzelf gezond fruit, rijk aan vezels. In dit recept wordt echter een flinke hoeveelheid suiker gebruikt (geleisuiker), en ook de port voegt suikers en alcohol toe. Hierdoor worden de gezonde peren een calorierijke en suikerrijke lekkernij. Het is daarom meer een dessert om af en toe van te genieten, en minder een standaard gezonde keuze. Met mate eten is het advies.
Energie | 226 kcal |
---|---|
Vetten | 0.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 46.1 g |
waarvan suikers | 38.3 g |
Vezels | 4.4 g |
Eiwitten | 0.6 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept