Ingemaakte stoofperen uit de slowcooker

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Langs de weg stonden bij een boer zakjes met stoofperen voor een redelijke prijs. Biologisch, dus meenemen. In de slowcooker gestoofd en ingemaakt in potten zodat we er lang van kunnen genieten.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    6 uur
  • Totaal
    6 uur 30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Schone potten

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de port met de suiker, citroensap, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder en zout.
  2. Stap 2 Doe de partjes stoofperen in de slowcooker.
  3. Stap 3 Giet de port etc. over de stoofperen.
  4. Stap 4 Stoof de peren eerst 1 uur op de hoogste stand en daarna nog plm. 5 uur op low.
  5. Stap 5 Zet een paar schone potten klaar voor de stoofperen, Vooraf nog goed omgespoeld met kokend water.
  6. Stap 6 Haal de peren zonder het vocht uit de slowcooker. Doe het vocht in een grote pan en breng dit aan de kook. Zodra het vocht kookt doe je beetje bij beetje de stoofperen in de pan. Het moet zachtjes blijven koken.
  7. Stap 7 Vul de schone potten met de stoofperen en wat van het vocht. Sluit de potten goed en zet de potten een paar minuten op hun kop.
  8. Stap 8 Je kunt de stoofperen zo een paar maanden bewaren.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Als nagerecht met vanille-roomijs of kaneelijs.

Lekker bijgerecht bij wintergroenten.

Gebruik je liever geen alcohol, neem dan bessensap of limonadesiroop.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 468 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 25 oktober 2024

Tip

Als nagerecht met vanille-roomijs of kaneelijs.

Lekker bijgerecht bij wintergroenten.

Gebruik je liever geen alcohol, neem dan bessensap of limonadesiroop.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 226 kcal
Vetten 0.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 46.1 g
waarvan suikers 38.3 g
Vezels 4.4 g
Eiwitten 0.6 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
21 november 2024 om 20:08
Wow! Lekker Petra.
21 november 2024 om 21:09
Dank je Willeke. Zo lekker dat je de stoofperen altijd in voorraad hebt en er veel tegelijk kunt maken in de slowcooker. Alles goed met je? Ik vind het zo leuk dat je me volgt hier op Eetse. Ik wens je vast een fijn weekend. Groetjes en liefs, Petra
21 november 2024 om 21:57
Ik volg jou hier Petra omdat je zo’n lekkere recepten hebt! Ik heb momenteel nog geen tijd om er zelf recepten op te zetten. Martien is geopereerd en krijgt in februari een nieuwe operatie. Maar we gaan van 20 december tot 31 januari winter kamperen in Drenthe.Even lekker er tussenuit. Ik ga ook weer beginnen met schilderen. Neem mijn schilder spullen ook mee! Veel liefs van mij 😘