Aardappelpuree met Indische gebakken uitjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Bij mijn Indisch gekruide witlof-gehaktschotel wilde ik iets anders dan gewoon aardappelpuree. Ik bedacht toen dat Indische gebakken uitjes in de puree er goed bij zou passen.

  • Voorbereiding
    14 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    19 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze nog even goed droog stomen.
  2. Stap 2 Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Maak van de aardappelen een lekkere puree met de melk en de boter.
  3. Stap 3 Roer het grootste deel van de gebakken uitjes door de aardappelpuree. Maak de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Stap 4 Verdeel de rest van de gebakken uitjes over de puree.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Deze aardappelpuree smaakt heerlijk bij groenten met Aziatische kruiden. Wij hebben de puree gegeten bij mijn Indische witlof-gehaktschotel.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 415 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 23 oktober 2024

Tip

Deze aardappelpuree smaakt heerlijk bij groenten met Aziatische kruiden. Wij hebben de puree gegeten bij mijn Indische witlof-gehaktschotel.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 216 kcal
Vetten 5.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.5 g
Koolhydraten 37.3 g
waarvan suikers 4.9 g
Vezels 3.4 g
Eiwitten 4.8 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account