Bij mijn Indisch gekruide witlof-gehaktschotel wilde ik iets anders dan gewoon aardappelpuree. Ik bedacht toen dat Indische gebakken uitjes in de puree er goed bij zou passen.
Deze aardappelpuree smaakt heerlijk bij groenten met Aziatische kruiden. Wij hebben de puree gegeten bij mijn Indische witlof-gehaktschotel.
Deze aardappelpuree smaakt heerlijk bij groenten met Aziatische kruiden. Wij hebben de puree gegeten bij mijn Indische witlof-gehaktschotel.
Deze aardappelpuree scoort een 5 op 10. De basis van gekookte aardappelen is prima en levert koolhydraten en mineralen. De melk is een goede toevoeging en de hoeveelheid boter is bescheiden. De Indische gebakken uitjes, hoewel erg lekker, maken het gerecht echter aanzienlijk vetter en calorierijker, wat de score beïnvloedt. Geniet ervan met mate, vooral als je op je vetinname let.
Energie | 216 kcal |
---|---|
Vetten | 5.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.5 g |
Koolhydraten | 37.3 g |
waarvan suikers | 4.9 g |
Vezels | 3.4 g |
Eiwitten | 4.8 g |
Zout | 1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept