Melitzanosalata (Traditionele Griekse Aubergine Dip)

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Ontdek de essentie van de Griekse keuken met dit traditionele recept voor melitzanosalata. Een smaakvolle aubergine dip die perfect is voor een mezze plank, als bijgerecht voor vleesgerechten of gewoon op zichzelf. Dit recept is super simpel met een paar eenvoudige stappen om te volgen.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Oven
  • Kom
  • Blender (optioneel)

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C en bak de aubergines. Je kunt ze in zijn geheel bakken of in de lengte gehalveerd. Gebruik een vork om gaten in de aubergines te prikken. Leg ze op een bakplaat en bak ongeveer 1 uur.
  2. Stap 2 Voor dit recept gebruiken we alleen het vruchtvlees van de aubergines. Schil de aubergines en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Stap 3 Doe het vruchtvlees en de overige ingrediënten in een grote kom en meng stevig met een houten lepel. Als je een romigere of gladdere dip wilt, doe je de ingrediënten in een blender en maal je ze terwijl je de olijfolie geleidelijk aan toevoegt. Je kunt de aubergines ook pletten met een vork.
  4. Stap 4 Laat de melitzanosalata afkoelen en zet in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
  5. Stap 5 Serveer de melitzanosalata in een kommetje, gegarneerd met een zwarte olijf.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Als variatie kun je wat verkruimelde feta toevoegen voor een romigere en intensere smaak.

Voor de beste smaak gebruik je verse aubergines en bak je ze goed door, anders kunnen ze bitter smaken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1422 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 17 oktober 2024

Tip

Als variatie kun je wat verkruimelde feta toevoegen voor een romigere en intensere smaak.

Voor de beste smaak gebruik je verse aubergines en bak je ze goed door, anders kunnen ze bitter smaken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 201 kcal
Vetten 15.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.2 g
Koolhydraten 17.5 g
waarvan suikers 10.2 g
Vezels 8.4 g
Eiwitten 2.9 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account