In de herfst zie je ze weer "Spekbonen". Toen we nog in het westen woonden kende ik deze bonensoort niet. In Münsterland waar we wonen en in de Achterhoek zijn ze wel bekend. Het zijn lange bonen, lijken op snijbonen maar zijn dikker en smaller (zie foto). Ik heb er een lekker bijgerecht van gemaakt met ui, knoflook en tomaat.
Je kunt voor dit recept ook sperziebonen of snijbonen gebruiken.
Je kunt voor dit recept ook sperziebonen of snijbonen gebruiken.
Dit gerecht krijgt een 7 omdat het rijk is aan groenten zoals spekbonen, tomaat, ui en knoflook, wat veel vezels en vitamines levert. De olijfolie is een pluspunt voor gezonde vetten. Het gebruik van een bouillonblokje (wat zoutrijk kan zijn) en een klein beetje boter (voor wat verzadigd vet) zorgen ervoor dat het geen topscore haalt, maar het blijft een overwegend gezonde en voedzame keuze, vooral omdat de overtollige bouillon wordt afgegoten.
Energie | 204 kcal |
---|---|
Vetten | 12 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.7 g |
Koolhydraten | 23 g |
waarvan suikers | 11.3 g |
Vezels | 7.4 g |
Eiwitten | 6 g |
Zout | 1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept