Spekbonen zonder spek maar in een lekker sausje

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

In de herfst zie je ze weer "Spekbonen". Toen we nog in het westen woonden kende ik deze bonensoort niet. In Münsterland waar we wonen en in de Achterhoek zijn ze wel bekend. Het zijn lange bonen, lijken op snijbonen maar zijn dikker en smaller (zie foto). Ik heb er een lekker bijgerecht van gemaakt met ui, knoflook en tomaat.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    12 min
  • Totaal
    22 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Zeef, optioneel

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een pan. Bak hierin de sjalot-snippers glazig.
  2. Stap 2 Voeg de gesnipperde knoflook en de tomatenblokjes toe en bak dit - omscheppend - een paar minuten.
  3. Stap 3 Doe de spekbonen, Provençaalse kruiden en de bouillon erbij. Breng alles aan de kook, Zodra het kookt de warmtebron lager zetten en de bonen in plm. 10 tot 12 minuten laten garen.
  4. Stap 4 Giet de bonen af of laat ze uitlekken in een zeef. Doe de bonen terug in de pan en voeg een klontje boter toe. Even omschudden en smullen maar,
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt voor dit recept ook sperziebonen of snijbonen gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 246 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 5 oktober 2024

Tip

Je kunt voor dit recept ook sperziebonen of snijbonen gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 204 kcal
Vetten 12 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.7 g
Koolhydraten 23 g
waarvan suikers 11.3 g
Vezels 7.4 g
Eiwitten 6 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account