Een variatie op de bekende hutspot met winterpeen en uien. In deze versie zijn aardappelen met winterpeen gekookt en gestampt. De uien zijn gekaramelliseerd en bij de stamppot geserveerd. De gehaktkoekjes zijn pittig gekruid met onder meer sambal en ketjap. Mijn man wil dit wel elke week eten zei hij.
Je kunt de gekaramelliseerde uien natuurlijk ook door de stamppot mengen. Ook lekker.
Ik vries wortelstamppot nooit in. Ik vind de stamppot dan te nat worden.
Je kunt de gekaramelliseerde uien natuurlijk ook door de stamppot mengen. Ook lekker.
Ik vries wortelstamppot nooit in. Ik vind de stamppot dan te nat worden.
Dit gerecht scoort een 6. Het is een pluspunt dat er veel groenten zoals wortel en ui in zitten. Dit zorgt voor vezels en vitamines. De hoeveelheid gehakt is niet te groot. Wel is het goed om op te letten met het vet. Er wordt namelijk rundergehakt, roomboter en zonnebloemolie gebruikt. Ook is er suiker toegevoegd aan de uien en zit er zout in de bouillon en ketjap. Een voedzame maaltijd, maar let op de hoeveelheid vet en zout.
Energie | 534 kcal |
---|---|
Vetten | 23.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 7.4 g |
Koolhydraten | 63.3 g |
waarvan suikers | 17.3 g |
Vezels | 10.4 g |
Eiwitten | 19.5 g |
Zout | 2.4 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Grtz Berend