Omelet met Geitenkaas

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze eenvoudige omelet met geitenkaas heeft slechts een paar ingrediënten, maar zit boordevol smaak. Je kunt een gekruide geitenkaas gebruiken zoals knoflook & kruiden, truffel, of tomaat basilicum voor een nog grotere smaakexplosie.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min
Pinterest
Omelet met Geitenkaas
Geitenkaas, gemaakt van geitenmelk, valt op door zijn kenmerkende scherpe en enigszins zure smaak, en komt voor in zowel zachte, smeerbare vormen als harde, gerijpte varianten, veel gebruikt in salades, op brood en in warme gerechten.

Ingrediënten

Aantal porties:
1

Bereiding

  1. Stap 1 Klop in een kom de eieren, water, zout en peper samen tot de dooiers en het eiwit volledig gemixt zijn en het mengsel licht en schuimend is. Ongeveer 30 seconden.
  2. Stap 2 Smelt boter in eenanti-aanbakpan van 20 cm op middelhoog vuur. Giet de eieren in de pan en roer snel gedurende 20 tot 30 seconden totdat de eieren beginnen te stollen.
  3. Stap 3 Zorg dat de eieren gelijkmatig verdeeld zijn en bak tot ze nog een beetje zacht en glanzend zijn. Indien nodig beweeg je het extra rauwe ei naar de randen van de pan.
  4. Stap 4 Indien nodig kun je het vuur op een lager pitje zetten om aanbranden te voorkomen. Beleg het midden van de omelet met geitenkaas en ongeveer 2 theelepels van de bieslook.
  5. Stap 5 Vouw een kant over de kaas in het midden, gevolgd door de andere kant, zodat de omelet in drieën is gevouwen. Leg op een bord en garneer met de resterende bieslook.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 813 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 24 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 468 kcal
Vetten 38 g
waarvan verzadigde vetzuren 20 g
Koolhydraten 1 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 0 g
Eiwitten 30 g
Zout 2.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account